Susret sa predstavnicima kompanije ,,Gastrans“ doo Novi Sad: podrška turizmu, nedovoljno razvijenim lokalnim samoupravama i stipendiranje studenata

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pomoćnik pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, razgovarali su sa predstavnicima kompanije ,,Gastrans“ doo Novi Sad o planovima i budućoj saradnji, posebno u pogledu podrške ove uspešne kompanije koja posluje na teritoriji Novog Sada oblasti turizma i nedovoljno razvijenim lokalnim samoupravama.

Sekretar Ivanišević je u razgovoru sa komercijalnim direktorom ,,Gastransa“, Konstantinom Iljinom, kao i sa Elenom Kravčenko, koja ujedno i predstavlja Udruženje ,,Iz Srbije s ljubavlju“, koje je sve uspešnije u privlačenju velikog broja ruskih turista u Srbiju, a posebno u Vojvodinu, uvideo potencijale u podršci koju bi učesnici mogli da pruže velikoj sportsko-rekreativnoj i turističkoj manifestaciji koja će se održati na proleće 2022. godine, sada pod već poznatim nazivom ,,Tour de Fruška“.

Ovo međunarodno takmičenje u biciklizmu, odnosno ciklo trkama i turama po Fruškoj gori, na već strateši zacrtanoj ruti, bi moglo da privuče i velik broj stranih učesnika i turista iz Ruske Federacije, te bi tim povodom, ova kompanija pomogla u realizaciji ove manfestacije.

Pored toga, postoji mogućnost i projekat, da se pored pomoći u obnovi određenih obrazovnih ustanova, posebno u slabije razvijenim opštinama, stipendiraju oni studenti univerziteta u Vojvodini, koji bi dalje školovanje da nastave u Rusiji.