Sekretar Ivanišević o predstojećem nastupu na 12. Sajmu vina – Beo Wine i 43. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu

Povodom predstojećih februarskih sajamskih manifestacija na Beogradskom sajmu i učešća Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, te korisnika sredstava po javnim konkursima Sekretarijata za sajamske nastupe, porajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, održao je danas konferenciju za medije i tom prilikom istakao koncept i viziju samog nastupa koji će ove godine biti znatno bogatiji za mnogobrojne sadržaje u oblasti turizma i raznih vidova turizma.

Fokus današnje konferencije je prevashodno organizacija i nastup Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na predstojećem 43. Međunarodnom sajmu turizma koji se ove godine održava od 24. do 27. februara, kao i na 12. Sajmu vina – Beo Wine koji se održava 25. i 26. februara 2022. godine na Beogradskom sajmu.

Sekretar Ivanišević je govorio o planovima, konceptu, kao i o tematskim celinama kojima će Pokrajinski sekretarijat obogatiti ovogodišnji nastup na ove dve veoma značajne regionalne sajamske manifestacije, a polazeći od činjenice da su ovo najznačajniji regionalni sajmovi ove vrste sa dugom tradicijom.

,,Pored Udruženja Srem – Fruška gora, sa kojim zajedno nastupamo na Sajmu vina na Beogradskom sajmu, molimo i ostale vinare, vinogradare, proizvođače vina, vinski podrumi koji nisu obuhvaćeni ovim Udruženjem, ukoliko žele da učestvuju, a pri čemu će im Sekretarijat obezbediti besplatno učešće. Sekretarijat obezbeđuje izložbeni prostor, a imaćemo poseban paviljon. Druga važna aktivnost jeste što se konačno vraća beogradski Međunarodni sajam turizma. Sekretarijat će sa garancijskim fondom imati veliki paviljon na tom sajmu i ta četiri dana će biti podeljena u tematske celine. Predstavićemo žensko preduzetništvo, stare zanate, projekte iz oblasti zapošljavanja, a poslednjeg dana, u nedelju, ćemo predstaviti Najbolje iz Vojvodine i najaviti novi konkurs“, istakao je pokrajinski sekretar Ivanišević, koji je ovom prilikom pozvao sve koji žele da učestvuju na navedenim sajmovima u februaru mesecu, da se obrate Sekretarijatu za privredu i prate javne konkurse, uz napomenu da je izlagački prostor obezbeđen za svakog izlagača zajedničkim snagama Sekretarijata i Garancijskog fonda Vojvodine.

Sekretar je dodao da će jedna od najvažnijih aktivnosti biti predstavljanje organizacionih aktivnosti u okviru predstojeće ciklo manifestacije ,,Tour de Fruška“, trodnevne manifestacije koja će okupiti velik broj domaćih i stranih poštovaoca biciklizma, vojvođanske gastronomije, vina, rukotvorina i ostalih aktivnosti koje obogaćuju čitav fruškogorski ambijent. Sa druge strane, sam projekat, prema rečima organizatora ,,Tour de Fruška“, jeste spoj privrede, turizma i sporta, te je stoga veoma važan za Vojvodinu.

Tim povodom, učesnici današnje pres konferencije bili su i sekretar Udruženja vinara i vinogradara ,,Srem – Fruška gora“, Slobodan Spasovski, i menadžer za odnose sa javnošću pri projektu ,,Tour de Fruška“.

Spasovski je istakao da je udruženje čini 96 članova, te da ovakvi nastupi i podrška resornog Sekretarijata mnogo znači prevashodno manjim vinarijama, te da mogućnost besplatnog izložbenog prostora, čiji dizajn predstavlja spoj savremenog i tradicionalnog i privlači poglede posetilaca, omogućava proizvođačima ,,pića bogova“ da se predstave u što boljem svetlu širokom auditorijumu koje namenski posećuje ovakve manifestacije.