Najavljena manifestacija ,,Dani piva“ na Novosadskom sajmu u novembru – najrazličitiji ukusi zanatskih i komercijalnih pivara i proizvođača hrane na jednom mestu

Danas je na Novosadskom sajmu na konferenciji za medije najavljena novembarska manifestacija,,Dani piva“, u organizaciji kompanije,,Ninamedija“, uz podršku Novosadskog sajma, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, učestvovao je na konferenciji za medije istakavši važnost manifestacija i njihov nemerljiv značaj za turizam, ali i privredu u AP Vojvodini, te time postaju deo sveobuhvatne turističke ponude Vojvodine, stavljajući pokrajinu na mapi svetskog turističkog tržišta.

,,Manifestacije su važan generator i turizma i privrede, te je ova manifestacija koju smo zdušno podržali nešto što će obogatiti turističku ponudu ne samo grada Novog Sada, već čitave Pokrajine, a siguran sam da će gosti doći iz čitave zemlje i regiona”, ističe Ivanišević.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je prepoznao i podržao ovu veoma važnu manifestaciju koja će zasigurno okupiti velik broj posetilaca.

Prema rečima organizatora, reč je o dva dana festivala ,,omiljenog“ pića brojne populacije, pravljenog u različitim uslovima i kreiranog po posebnim recepima, a sve što je poznato i što tek treba da se sazna o pivu će moći da se podeli sa brojnim posetiocima.

Manifestacija se održava 4. i 5. novembra 2022. godine u Master hali Novosadskog sajma i biće ispunjena kvalitetnom muzikom, eminetnim izvođačima, a svoju ponudu predstaviće novosadski preduzetnici koji se bave proizvodnjom zanatskog piva i tradicionalne hrane.

Novi Sad će se na ovaj način predstaviti i kao epicentar kulture i kao jedna od najprestižnijih gastronomskih destinacija u Vojvodini, ali i u Srbiji.

Posetioci će imati priliku da probaju više desetina različitih vrsta piva i hrane koja upotpunjuje njegov ukus.