Мирослав Васин примио делегацију из Ломбардије

Нови Сад, 13. новембар 2015.Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, у присуству помоћника за област привреде Жељка Двожака, представника ВИП фонда и потпредседнице Општине Србобран Слободанке Градинац, примио је делегацију из Италије, регије Ломбардија, како би разговарао о улагањима у Војводину. Предузетници из Ломбардије су исказали заинтересованост да отворе узгојно – производни погон у оквиру 19 хектара индустријуској зони Србобран, где би се бавили агробизнисом.

 

Компанија ,,Dimmidisi“ која се бави производњом зелене салате намерава да у Општини Србобран подигне први центар за производњу и прераду у Србији. Браћа Ђузепе и Доменико Батаљола (Giuseppe i Domenico Battagliola) су тим поводом посетили Србобран, где су разговарали са председником Општине Зораном Младеновићем и посетили пољопривредна газдинства која се баве производњом поврћа у пластеницима. По отварању центра, ова компанија би запослила 150 лица, са тенденцијом проширења капацитета.

Потпредседник Покрајинске владе је госте из Италије упознао са демографским и привредник појединостима АП Војводине, уз осврт на чињеницу да је по истакнутом привредном и пословном часопису ,,Фајненшел тајмс“ Војводина проглашена за најпогоднији регион за улагања. ,,Афирмативне су чињенице да су до сада италијанске компаније имале у Војводини инвестиције у износу од 721 милион евра, да у Војводини послују 54 италијанске компаније које запошљавају око 10.000 људи. Италија је други спољно-трговински партнер Војводине, одмах иза Немачке, при чему је укупна спољно-трговинска размена Војводине са Италијом око 700 милиона долара у 2015. години. Бројне су везе привредника из Војводине са привредницима из Италије. Сама чињеница да је преко 45 одсто од свих инвестиција у Србији реализовано у Војводини, уз бројне додатне подстицаје инвеститорима, је повољна за потенцијалне улагаче“, рекао је Васин и додао да је Општина Србобран добар избор, јер је од стратешког значаја, са природним потенцијалима и са изузетном индустријском зоном.

Компанија из Италије има производњу и у Шпанији, а новоотворени производни центар у Војводини би био оријентисан на Русији и Балкану. Једном ногом у пољу, а другом у сфери напредних технологија, компанија ,,Dimmidisi“ би поред производње спроводила и едукацију произвођача и запослених у области пољопривреде и агробизниса.