Ivanišević potpisao protokol o saradnji sa Udruženjem mladih preduzetnika Srbije

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, potpisao je danas sa predsednikom Udruženja mladih preduzetnika Srbije, Ilijom Diklićem, protokol o saradnji između Sekretarijata i Udruženja i njegovih članova sa ciljem pružanja institucionalne podrške mladim preduzetnicima, radi stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj preduzetništva u Srbiji i AP Vojvodini.

Cilj Protokola jeste podrška unapređenju preduzetničkih mogućnosti i preduzetništva u AP Vojvodini, kroz edukaciju i povezivanje, uz međusobnu saradnju zaposlenih u sektoru privrede i turizma AP Vojvodine, kao i jačanje međusektorskih odnosa.

Prema rečima pokrajinskog sekretara Ivaniševića, ovakvim vidom saradnje, te potpisivanjem krovnog dokumenta sa Udruženjem mladih preduzetnika, podiže se i svest o mogućnostima i resursima za započinjanje i unapređenje poslovanja, te sopstvenog biznisa i razvijanje biznis ideja.

Ovim protokolom se uređuju opseg, uslovi i način saradnje, na osnaživanju preduzetnika, kao i pomaganju mladim preduzetnicima kroz procese edukacije u vidu radionica, konferencija, sesija, časova, predavanja tribina i drugih oblika edukacija.