Ivanišević na 44. Međunarodnom sajmu turizma: otvorili smo Paviljon i ,,Vinsku ulicu“ kao svojevrsni omaž turističkoj privredi Vojvodine i vinarima fruškogorskog vinogorja

Učešće Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, sa strateškim partnerima i prijateljima, u prisustvu korisnika sredstava Sekretarijata na ovogodišnjem 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, veoma je zapaženo već u toku jučerašnjeg, prvog dana Sajma, a Vojvodina se u okviru Paviljona od preko 200 kvadratnih metara i ,,Vinske ulice“ predstavlja raznovrsnim tematskim sadržajima u okviru kampanje pod sloganom ,,Od klasike do magije“, koja najbolje oslikava njene turističke, vinske i gastronomske osobenosti, inovativnost, kao i multukulturalnost i multietničnost.

Pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, istakao je da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam zajedno sa Garancijskim fondom AP Vojvodine i direktoom Fonda, Đorđem Rakovićem, veoma posvećeno nastoji da istakne i što uspešnije predstavi sve ono što jeste najbolje iz Vojvodine u toku četiri dana trajanja Sajma.

Svečano otvaranje Paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, upriličeno je danas u hali 1 Beogradskog sajma. Paviljon su otvorili Ivanišević i Raković, dok je počasni gost same svečanosti Nj.E. ambasador Indije u Republici Srbiji, Sandživ Koli, čija Ambasada predstavlja svoje turističke potencijale u okviru Paviljona, sa ciljem da se i turističko tržište Vojvodine približi i turistima iz ove zemlje.

Ivanišević je tom prilikom istakao da je saradnja Sekretarijata sa partnerima započela kao realizacija kampanje ‘zajedno’, a sada se nastavlja sa kampanjom ‘od klasike do magije – a to je Vojvodina’.

,,Naš nastup ne bi bio moguć bez saradnje sa Garancijskim fondom AP Vojvodine, Beogradskim sajmom i Udruženjem Srem – Fruška gora. Posebno se zahvaljujem i Nj.E. ambasadoru Indije u Srbiji, koji je mnogo doprineo organizaciji prve zvanične posete delegacije Pokrajinske vlade AP Vojvodine ovoj prijateljskoj zemlji. Juče smo otvorili i ‘Vinsku ulicu’, u hali 1a, dok istovremeno na Paviljonu, izlažu korisnici oznake ‘Najbolje iz Vojvodine'“, rekao je Ivanišević, dodavši da se na ovaj način pokazuje da vino spaja ljude, regije, običaje i mentalitete.

Pokrajinski sekretar je danas potpisao i sporazume o saradnji sa Udruženjem turističkih novinara Vojvodine, Udruženjem turističkih novinara i pisaca u turizmu ,,FIJET“ i medijskim Udruženjem ,,Gpoint“.

Gradonačelniku Grada Zrenjanina, Simi Salapuri, pripala je čast da se obrati u ime prošlogodišnjih dobitnika oznake ,, Najbolje iz Vojvodine“, čiji je grad takođe dobitnik znaka za manifestaciju ,,Dani pica“.

Direktor Garancijskog fonda APV, Đorđe Raković, je rekao da se na Paviljonu predstavljaju i kreditne linije Fonda, koje na najbolji način povezuju privredu i poljoprivredu.

Fond aktivno promoviše garantne linije vezane za turizam i vinogradarstvo, odnosno za proizvođače vina. Prema rečima direktora Rakovića, Fond ima sve garantne linije kroz deset garantnih šema, dodavši da korisnici pod povoljnijim uslovima mogu da garancijom Fonda kod banaka dobiju nižu kamatnu stopu, duži grejs period i anuitete plaćanja kredita po sopstvenom izboru.

Pored dvodnevnog predstavljanja korisnika oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“ na Paviljonu, stavljen je akcenat i na ,,Vinsku ulicu“, koja se prostire duž hale 1a Beogradskog sajma, povezujući hale 1 i 2, a koja je juče svečano otvorena, u prisustvu brojnih izlagača i posetilaca.

Pored Garancijskog fonda, partner Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u realizaciji ,,Vinske ulice“ je Udruženje vinara i vinograda ,,Srem – Fruška gora“, čiji članovi, tačnije više od dvadeset proizvođača vina, ali i proizvođači hrane i drugih pića, izlažu svoje proizvode i prezentuju svoj brend u toku četiri dana Sajma turizma.

Sekretar Udruženja Srem – Fruška gora, Slobodan Spasovski, je rekao da Udruženje peti put u saradnji sa Sekretarijatom učestvuje na Sajmu turizma u Beogradu, te da se na ovogodišnjem Sajmu od 65 registrovanih vinarija članica predstavlja njih 20, kao i dve vinarije koje su nosioci dva prestižna trofeja na ,,Wine Vision“ sajmu, kao i da se vinarije ovog Udruženja upravo i pripremaju za predstojeći londonski ,,Dekanter“.

Predstojeći vikend u režiji Sekretarijata je na ovogodišnjem Sajmu turizma posvećen je podršci ženskom preduzetništvu, starim i umetničkim zanatima, manifestacijama kao važnom segmentu turističke ponude pokrajine, kao i mladima u turizmu i obrazovnim ustanovama koje realizuju programe namenjene turizmu i ugostiteljstvu, čineći sektor usluga u ovoj oblasti bogatijim za nove stručnjake u turizmu.