Заменик Почуч у посети сарачкој занатској радњи у Бачкој Паланци

Бачка Паланка, 14. август 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је данас у радној посети Општини Бачка Паланка, у оквиру које је посетио једну од сарачких занатских радњи под називом ,,Микеле Плус“. Ова занатска радња производи седла за коње изузетног квалитета, притом негујући овај све ређи стари занат у АП Војводини.

Заменик Почуч је истакао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам у континуитету, већ дуги низ година, пружа подршку овој делатности која је све мање заступљена, са циљем да ревитализује и унапреди рад занатских радионица.  

,,Циљ Секретаријата је да се бесповратним средствима омогући предузетницима који послују у оквиру ове делатности да набаве неопходне машине и репроматеријал који ће допринети бољем раду и очувању старих заната. Позитиван пример у пракси је готово заборављен занат – сарач“, рекао је Почуч.

Он додаје да је ове године одлуком по конкурсу намењеном предузетницима, микро и малим правним лицима, од интереса за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности, подржано укупно 33 занатске радионице у Војводини са средствима од укупно пет милиона динара, тачније по 2,5 милиона за капиталне и текуће субвенције.