Заменик Почуч у посети Зрењанину: ,,Стаклене искре“ пример добре праксе у области уметничких и старих заната Војводине

Зрењанин, 21. септембар 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети уметничкој радионици ,,Стаклене искре“ у Зрењанину. Власница предузећа Јања Пађен је свакако изузетан пример предузетнице која на оригиналан начин спаја уметност, традицију и модеран дизајн креирајући накит, сувенире и украсе од стакла,бакра и месинга.

Заменик Почуч је истакао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам путем субвенција пружа значајну подршку старим и уматничким занатима са посебним акцентом на предузетнице и њихов рад.

,,Покрајински секретаријат за привреду и туризам сваке године опредељује средства за подршку старим уметничким занатима. Ове године смо пуТем јавног конкурса помогли 34 предузетника у АП Војводини у овој области, а средства су била намењена за набавку репроматеријала, машина и опреме. У наредном периоду испланирали смо низ заједничких састанака током којих бисмо у ходу решавали одређене проблеме и заједнички афирмисали старе и уметничке занате. Проблема увек има, али битно је да постоји намера да се они превазиђу“, рекао је заменик Почуч.

Током посете разматрани су начини повезивања предузетника који раде у области уметничких и старих заната са јавним сектором, превасходно Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, са циљем решавања и превазилажења препрека и проблема који се јављају у оквиру пословних процеса, те пласирања производа на одговарајућа тржишта. Једна од таквих активности је и разматрање могућности отварања продајног објекта на територији Зрењанина, у оквиру кога би занатлије, предузетници могли да изложе и продају своје производе, при чему би се приступило решавању проблема пласирања производа ових предузетника.