Др Мирјана Крањац посетила компаније које су унапредиле пословање уз помоћ подстицајних средстава Секретаријата за привреду

Посета компанији ,,Image Sport“ Нови Сад

Помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова, за област запошљавања, предузетништва и занатства, др Мирјана Крањац, посетила је данас компанијe ,,Image Sport“ и ,,Led Studio“ из Новог Сада, које су учешћем на прошлогодишњем конкурсу Секретаријата опредељеним средствима успеле да унапреде своје пословање и производњу.

Покрајински секретаријат за привреду годинама води активну политику унапређења области предузетништва и запошљавања у АП Војводини, јер је развијање ових области од велике важности за даљи ток привредног развоја у Покрајини.

Др Крањац је става да је важно покренути ланчану реакцију, тачније подстицањем привреде, мотивисањем предузетника, те унапређењем запошљавања и отварањем нових радних места, повећаће се и куповна моћ грађана, а самим тим доћи и до унапређења у оквиру самог сектора трговине и услуга. ,,Неопходно је пратити развој ових компанија и помоћи им и другим видовима подршке, менторством, едукацијама, увођењем стандарда и слично“, рекла је др Крањац.

Компанија ,,Image Sport“ се већ више од 30 година успешно бави производњом и продајом обуће и одеће, производњом спортске опреме за све врсте спортова, као и услугом сито штампе и веза, док је спортску марку ,,Image“ ова фирма развила у сарадњи са најуспешнијим француским модним брендовима као што су Gerald Brem, Haiti Beach, Parachuting Paris, Kiddy, Naf Naf, и други. С друге стране, компанија ,,Led Studio“ је оријентисана на израду и одржавање рекламних лед панела, који представљају једно од најбољих решења за истицање сопственог рекламног простора на aобјекту, чиме се постиже већа визуална уочљивост чак и на малој рекламној површини.

Посета компанији ,,Led Studio“ Нови Сад

Обе компаније су након успешне апликације на конкурсе Секретаријата за привреду, реализовале своје пројекте у виду унапређења сопствене пословне политике, ефикасности у раду, а успеле су и да унапреде своје секторе за производњу и пружање услуга.