Иванишевић најавио 6. по реду ,,Ауто мото берзу“ у Новом Саду: подршка овој манифестацији која спаја аутомобилизам и одговорност у саобраћају

Конференцију за медије поводом предстојеће манифестације 6. ,,Ауто мото берза” која ће бити одржана на Новосадском сајму од 6. до 8. септембра 2024. године, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, одржали су покрајински секретар др Ненад Иванишевић и Марко Топо, председник Савеза возача Војводине, испред организатора.

Циљ манифестације јесте помоћ локалној понуди и потенцијалним купцима половних возила како би на једном месту и на једноставан начин остварили обостране интересе, док ће посетиоци имати прилику да виде и да се упознају са богатом понудом аутомобила и опреме и друже се са љубитељима мотоциклизма.

Секретар Иванишевић је нагласио да је ов једна од најзначајнијих манифестација на територији АП Војводине, уз напомену да су смештајни капацитети у Новом Саду већ попуњени, захваљујући овој манифетсацији, што је један од кључних разлога подршке ,,Ауто мото берзи“.

,,По последњим показатељима, манифестације у 2024. години, у Војводини, посетиће преко 500 хиљада посетилаца. Сличну манифестацију смо имали на платоу испред СПЕНС-а, када у Новом Саду није био један слободан кревет, а ово је још већа манифестација. Све ове манифестације промовишу, пре свега, Републику Србију и АП Војводину, нашу могућност да организујемо врхунске манифестације, као и лепоте Војводине“, рекао је Иванишевић, додавши да је веома значајан међународни аспект ове изложбе, због доласка страних учесника и туриста који заједнички раде на промоцији Војводине.

У духу развоја и афирмације догађаја у области аутомобилизма и саобраћаја, а по угледу на познате манифестације како у Европи, тако и у свету, установљена је ова манифестација која по садржају и квалитету парира реномираним ауто сајмовима, изложбама, такмичењима и сличним догађајима.

У Аули Новосадског сајма, Хали Мастер, Хали 1, као и у оквиру отвореног простора, посетиоци ће имати прилику да виде и да се упознају са богатом понудом аутомобила и опреме, друже се са љубитељима мотоциклизма, уз адекватан програм за најмлађе.

Према речима организатора, сама изложба подразумева и тематске целине, па ће за љубитеље класичних форми, бити могуће да се упознају са поставком возила од историјског значаја, где ће се од власника или чланова организационог тима сазнати када се нешто појавило у производном програму на технолошкој лествици.

Поред тога, посетиоци ће моћи да виде изложбу ,,кастом“, односно модификованих возила, трку дронова, тјунинг такмичења, као и скуп одређених клубова и удружења.

,,Постали смо центар аутомобилизма, што је најзначајније у свему овоме. Ове године промовишемо и кампинг, са преко 40 кампера у понуди, укључили смо доста нових такмичења у области тјунинга и старовремених возила, услед чега имамо влико присуство учесника из региона, а пуно пажње смо посветили безбедности у саобраћају“, рекао је Топо, те напоменуо да се врата Сајма за ову манифестацију отварају у петак, 6. септембра у подне.