Иванишевић и Кандић у посети општини Ириг и у обиласку реконструисаног парка у Врднику

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, борави данас у радној посети општини Ириг, где се састао са председником општине, Тихомиром Стојаковићем, а поводом отварања реконструисаног парка у центру Врдника.

,,Управо та сарадња локалне самоуправе, Покрајинске владе и републичког Министарства јесте допринела томе да Врдник буде најбрже растућа дестинација на територији Републике Србије у области туризма. Покрајински секретаријат је у претходне четири године уложио преко 40 милиона у област туризма у општини Ириг и резултати су видљиви”, истакао је Иванишевић.

Он је додао да је на данашњем састанку договорен наставак сарадње Секретаријата са овом локалном самоуправом те да се у реконструисаном парку уведе бесплатан интернет за све кориснике, као и да се финансира постављање видео надзора на раскрсницама у туристичким местима.

,,Задовољство је бити у општини која у овом тренутку има двадесет пројеката спремних за финансирање, што показује активност локалне самоуправе и да ће Министарство туризма и омладине и Покрајински секретаријат за привреду и туризам имати шта да финансирају”, рекао је Иванишевић.

Државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић, присуствовао је овом сусрету и обиласку уређеног парка са новим садржајима за мештане и туристе који бораве у Врднику.

Кандић је рекао да парк као нови туристички садржај, већ оправдава своју сврху.

,,У овој општини је евидентиран раст страних гостију од 72 одсто у односу на исти период прошле године, а Бања Врдник је по укупном броју долазака страних туриста претекла Врњачку бању. Поред станова у новоградњи, изградње новог хотела у Иригу, нових хотелских капацитета у Бањи Врдник, имамо и пораст броја газдинстава која се баве туризмом на територији ове општине”, додао је Кандић.

Реконструкција парка је недан у низу инфраструктурних пројеката у овом иришком насељу, који својим садржајем и изгледом мења имиџ централног језгра места, а према речима председника општине Ириг, један је од највећих и најлепших пројеката који су спроведени у последњих шест година.

,,Ово је вредна инвестиција за Бању Врдник и ово туристичко место, и очекујемо сарадњу и у наредном периоду са Министарством и Секретаријатом”, рекао је Стојаковић, додавши да су у току радови на уређењу општинског здања, који поред спољних радова подразумевају и реконструкцију која ће утицати на енергетску ефикасност, док ће у наредне три године бити адаптиране и преостале три зграде у центру Ирига.