Уручени сертификати о коришћењу ознаке квалитета ,,Најбоље из Војводине“ на Павиљону Покрајинског секретаријата за привреду и туризам трећег дана 53. Међународног сајма туризма

На Павиљону Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, на 53. Међународном сајму туризма на Новосадском сајму, данас су свечано уручени сертификати о коришћењу ознаке квалитета производа, услуга и манифестација, под називом ,,Најбоље из Војводине“. У 2022. години, ознаку је понело укупно 21 корисник за категорије производа, услуга, занатских производа и манифестација.

Данашњој свечаности су присусвовали представници Покрајинске владе, локалних самоуправа, Приредне коморе Војводине, Туристичке организације Војводине, локалних туристичких организација, предстваници јавног и приватног сектора, као и прошлогодишњи носиоци ознаке.

Комисија чији су чланови представници Туристичке организације Војводине и ,,ДОО Југоинспект – Нови Сад“, донели су одлуку и за носиоце знака у 2022. години, које, према њиховом стручном суду, краси квалитет, професионалност и преданост сопственом пословању, уз креативност и иновативност у приступу пословању. Комисија је такође утврдила након спроведене контроле квалитета да су и прошлогодишњи носиоци знака у потпуности оправдали квалитет за који су и понели ово престижно признање и ознаку.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, обратио се присутнима и том приликом нагласио да је ово признање заправо симбол квалитета, те да свако од нас би требало да се поноси оним што имамо, квалитетом наших производа, хране, вина, услуге, те шароликошћу манифестација и догађаја који обогаћују привредну и туристичку понуду Војводине.

,,Идеја читавог пројекта јесте развијање економског патриотизма, да престанемо да причамо да немамо добра вина, да немамо добре сиреве и остало. Ми данас производимо врхунска вина, врхунске сиреве, Војводина има врхунску гатрономску понуду и изузетнупонуду манифестација. Управо идеја јесте да кроз Најбоље из Војводине и туристе који долазе на територију АП Војводине, којих је сада преко пола милиона, што предтсвља бољи резултат него у референтној 2019. години, да их усмеримо на оно што јесте најбоље из Вовјодине. Они који од данас носе ову ознаку јесу најбоље из Војводине, као и прошлогодишњи носиоци ознаке“, рекао је Иванишевић.

Иванишевић је посебно нагласио да ознаку ,,Најбоље из Војводине“ краси чињеница да сертификоване куће потпуно независно оцењују пристигле пријаве, а ове године је укупно 21 пројава прошла ригорозну проверу квалитета, те да ће се сваке године вршити контрола испуњености услова за ознаку, те да сваки производ би требало да је произведен на територији Покрајине.

Присутнима се обратио и генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, коме је уручен сертификат ознаке ,,Најбоље из Војводине“, с обзиром да је Новосадски сајам понео ову ознаку у категорији манифестације за Међународни пољопривредни сајам.

У име свих овогодишњих добитника ознаке квалитета, обратио је градоначелник Града Зрењанина, Симо Салапура, чији је Град добитник ознаке у 2022. години за манифестацију ,,Дани пива“.

Покрајински секретар Ненад Иванишевиће је уручио сертификате новим носиоцима ознаке у присуству почасних гошћи данашње свечаности, српске стонотенисерке и параолимпијке, Наде Матић и вицешампионке Европе у бацању копља, Адријане Вилагош, које и саме представљају професионалност, упорност и истрајност и, према речима секретара Иванишевића, јесу и саме најбоље из Војводине.

У категорији производа, ознаку ,,Најбоље из Војводине“ понели су ,,UNIVEREXPORT DOO“ Нови Сад, за органско, хладно пресовано јестиво биљно уље семена сунцокрета органа, ,,Green house food“ Нови Сад за намаз од леблебије – хумус, Друштво за производњу ракије Дестилерија ,,Хуберт 1924“ из Банатског Великог Села за ракије од дуње и кајсије, предузетнице Сања Кузмановић из Ченеја за поврће из органског узгоја и Зорица Радишић из ,,Млекаре фармер“ из Чуруга за Амбасадор – пуномасни плутврди сир и роловани сир са додацима, затим ,,ПанићАгро17“ из Товаришева за производе од лешника, потом Новосадска ,,ChocolateraJ“ за ручно прављене чоколадне пралине, ,,Штранд д.о.о.“ за Ангус бургер и Млекара ,,Carpe Diem“ из Крушедол Села за производе од козијег млека.

У категорији услуга, ознаку су понели Туристичка организација општине Инђија за тематски туристички комплекс ,,Келтско село“ и ,,Elitte Palić“ за ресторан ,,Мала гостиона“.

Ознака ,,Најбоље из Војводине“ је уручена у категорији програма и манифестација Граду Зрењанину за манифестацију ,,Дани пива“, Туристичкој организацији Града Кикинда за манифестацију ,,Дани лудаје“, Националној комори за моду Србије која је понела ознаку за ,,Serbia Fashion Week“, Туристичка организација Шид за ,,Сремску куленијаду“, Удружење грађана ,,Фортунс“ за Међународну МЕКСТ конференцију намењену студентима туризма и хотелијерства и АД Новосадски сајам за Међународни пољопривредни сајам.

Напослетку, у категорији стари занати, ознаку су понели Удружење жена ,,Стапарска ружа“ за Стапарски ћилим и Удружење ,,Етно мрежа“, Огранак Панчево, за Колонију веза и златовеза чији је циљ очување културног наслеђа. У овој категорији, ознака је отишла у Беркасово у Крзнарију – производњу производа од крзна за шубаре и прслуке од јагњећег крзна и у Нови Сад у ,,Радионицу Петровић 021“ за послужавнике, кутије за хлеб, кутије за накит и сувенире, подметаче и дрвене плате.