Сусрет са Каменком Миленковићем, добитником међународних признања за новинарски рад у области туризма

Нови Сад, 13. октобар 2017. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, примио је уредника, новинара и публицисту, Каменка Миленковића, добитника престижне међународне туристичке награде ,,Повеља Ф.Е.С.Т. 2017“, која ће му 10. новембра 2017. године бити уручена у Солину, што га сврстава у клуб заслужних за развој туризма на светској туристичкој сцени.

Каменко Миленковић је почасни гост и учесник овогодишњих значајних туристичких конференција, 24. Међународне смотре туризма и крајобраза, ,,Interstas“, 20. Међународног фестивала туристичког филма ,,ITF’CRO“ и  15. Међународног Златног цвета ,,KEA-CRO“, које се одржавају уз подршку Удружења туристичких новинара ,,FIJET“, Међународног филмског фестивала ,,FEST“, Међународне организације за промоцију туризма и културе ,,ITCO“, светских федерација туристичког новинарства и филма, као и Владе Републике Хрватске, Сплитско-далматинске жупаније и хрватске туристичке заједнице. Миленковићу ће на завршној свечаности у Солину бити уручена награда за развој туризма.

Крајем прошле године, овом еминентном новинару додељена је од стране Удружења туристичких новинара ,,FIJET“ и престижна награда ,,Марко Поло“ по номинацији Светске Асоцијације Туритичких Новинара за најбољи путописни филм о турској Анталији, урученој од стране генералног секретара Асоцијације, Маријане Ребић, и члана борда дирктора Жака Кампеа.

Ђоковић и Миленковић су разговарали о светским трендовима и стратешким програмима у области туризма који су тренутно актуелни на глобалном нивоу, искуству као неисрцпном извору нових идеја у овом домену, а у оквиру креирања концептуалне политике пласмана туристичких и културолошких потенцијала АП Војводине на страна туристичка тржишта.