Сусрет покрајинског секретара др Ненада Иванишевића и председника Савеза самосталних синдиката Војводине Горана Милића у знаку предстојећих мера подршке

 

Нови Сад, 04. новембар 2020. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са председником Савеза самосталних синдиката Војводине, Гораном Милићем, уз присуство сарадника, при чему су разговарали о актуелној ситуацији у сфери синдиката, локалних социјално-економских савета, о стању на тржишту рада, у привреди, са посебним акцентом на туризам, као грану привреде која је једна од најпогођенијих тренутном кризом насталом услед пандемије вируса Covid-19.

Данашњи конструктивни дијалог са СССВ-ом, као једним од најрелевантнијих социјалних партнера, од изузетне је важности за креирање финансијских, али и нефинансијских подстицајних мера намењених наведеним друштвеним категоријама, али и ресору привреде и њених грана.

Покрајински секретар је истакао је свакако један од најважнијих циљева превазилажење изазова и проблема који су евидентни у овим ресорима, уз пружање помоћи туризму како би опстао и одржао се, као и очување радних места. Он је додао да је помоћ и искуство СССВ-а, његове управе, чланица, сарадника и социјалних партнера веома важно приликом креирања предстојећих мера Секретаријата.

Учесници састанка су се овим путем усагласили око даљих корака у оквиру постојеће сарадње, посебно истакавши јачање трипартитног дијалога и положаја појединих угрожених друштвених категорија.

Иванишевић ће се у наредном периоду састати и са представницима Покрајинског социјално-економског савета са којима ће разговарати, између осталог, и о питању помоћи постојећим, али и оснивању нових локалних социјално-економских савета на територији АП Војводине.