Секретар Иванишевић о предстојећем наступу на 12. Сајму вина – Beo Wine и 43. Међународном сајму туризма на Београдском сајму

Поводом предстојећих фебруарских сајамских манифестација на Београдском сајму и учешћа Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, те корисника средстава по јавним конкурсима Секретаријата за сајамске наступе, порајински секретар, др Ненад Иванишевић, одржао је данас конференцију за медије и том приликом истакао концепт и визију самог наступа који ће ове године бити знатно богатији за многобројне садржаје у области туризма и разних видова туризма.

Фокус данашње конференције је превасходно организација и наступ Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на предстојећем 43. Међународном сајму туризма који се ове године одржава од 24. до 27. фебруара, као и на 12. Сајму вина – Beo Wine који се одржава 25. и 26. фебруара 2022. године на Београдском сајму.

Секретар Иванишевић је говорио о плановима, концепту, као и о тематским целинама којима ће Покрајински секретаријат обогатити овогодишњи наступ на ове две веома значајне регионалне сајамске манифестације, а полазећи од чињенице да су ово најзначајнији регионални сајмови ове врсте са дугом традицијом.

,,Поред Удружења Срем – Фрушка гора, са којим заједно наступамо на Сајму вина на Београдском сајму, молимо и остале винаре, виноградаре, произвођаче вина, вински подруми који нису обухваћени овим Удружењем, уколико желе да учествују, а при чему ће им Секретаријат обезбедити бесплатно учешће. Секретаријат обезбеђује изложбени простор, а имаћемо посебан павиљон. Друга важна активност јесте што се коначно враћа београдски Међународни сајам туризма. Секретаријат ће са гаранцијским фондом имати велики павиљон на том сајму и та четири дана ће бити подељена у тематске целине. Представићемо женско предузетништво, старе занате, пројекте из области запошљавања, а последњег дана, у недељу, ћемо представити Најбоље из Војводине и најавити нови конкурс“, истакао је покрајински секретар Иванишевић, који је овом приликом позвао све који желе да учествују на наведеним сајмовима у фебруару месецу, да се обрате Секретаријату за привреду и прате јавне конкурсе, уз напомену да је излагачки простор обезбеђен за сваког излагача заједничким снагама Секретаријата и Гаранцијског фонда Војводине.

Секретар је додао да ће једна од најважнијих активности бити представљање организационих активности у оквиру предстојеће цикло манифестације ,,Tour de Fruška“, тродневне манифестације која ће окупити велик број домаћих и страних поштоваоца бициклизма, војвођанске гастрономије, вина, рукотворина и осталих активности које обогаћују читав фрушкогорски амбијент. Са друге стране, сам пројекат, према речима организатора ,,Tour de Fruška“, јесте спој привреде, туризма и спорта, те је стога веома важан за Војводину.

Тим поводом, учесници данашње прес конференције били су и секретар Удружења винара и виноградара ,,Срем – Фрушка гора“, Слободан Спасовски, и менаџер за односе са јавношћу при пројекту ,,Tour de Fruška“.

Спасовски је истакао да је удружење чини 96 чланова, те да овакви наступи и подршка ресорног Секретаријата много значи превасходно мањим винаријама, те да могућност бесплатног изложбеног простора, чији дизајн представља спој савременог и традиционалног и привлачи погледе посетилаца, омогућава произвођачима ,,пића богова“ да се представе у што бољем светлу широком аудиторијуму које наменски посећује овакве манифестације.