Секретар Иванишевић отворио манифестацију „Градски базар“

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић отворио је вечерас на платоу Јавног предузећа Спортског и пословног центра „Војводина“ у Новом Саду манифестацију „Градски базар“, која је окупила преко 70 излагача из Србије, Војводине и са територије Града Новог Сада – мале произвођаче хране, пића, занатских производа, рукотворина, као и узгајиваче лековитог биља.

Манифестацију која има хуманитарни карактер је подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам, а организатор је Удружење „Синергија различитости“ из Новог Сада.

Секретар Иванишевић је у присуству државне секретарке Министарства пољопривреде Данијеле Мирјанић и генералног директора Спенса Драгана Милића, истакао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам не препознаје манифестације по њиховом обиму, већ по значају и додао да је свака од њих подједнако важна за привредни, културолошки, те туристички амбијент АП Војводине.

„Значајно је што смо вечерас заједно ─ представници Спенса, организатори представници републичког ресорног министарства и Покрајинске владе, али и излагачи из целе Србије.Путем оваквих манифестација у нашој покрајини остварујемо преко 500.000 посета у једној години.То је значајан разлог да подржимо овакве манифестације. Други значајан разлог за подршку је чињеница је да су на оваквим манифестацијама жене радно ангажоване у великом броју, а стално се трудимо да учесница буде више од 50 одсто.Трећа значајна чињеница јесте да на већини ових тезги имамо домаће производе, креативност људи на делу, који су се потрудили и уложили своје време и знање“, истакао је Иванишевић.

Ресорни секретар је додао да се на овај начин директно подстиче и женско предузетништво и стари занати који су увек присутни на оваквим местима. Иванишевић је уз похвале организаторима и руководству Спенса на доброј организацији манифестације изразио уверење да ће ова манифестација из године у годину постајати све већа и значајнија.

Идеја организатора је била да базар буде породична манифестација, која ће понудити и посебно осмишљене садржаје за најмлађе посетиоце.

Гости базара су ове године и представници туристичке организације Тутина, Сјенице и Новог Пазара, који су посетиоцима представили богату понуду тог дела Србије.