Секретар Иванишевић и министар Мемић у посети Суботици и Кули

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и министар туризма и омладине у Влади Србије Хусеин Мемић, посетили су салаш „Звонко Богдан“, у присуству државног секретара, Уроша Кандића, као и сарадника из Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Овај сеоски туристички комплекс који у многоме утиче на унапређење туристичке понуде Суботице и на сам квалитет боравка и туристичког доживљаја овог дела Покрајине, унапредио је своје пословање и капацитете уз подршку Секретаријата кроз програме намењене области туризма и угоститељства на територији Војводине.

Иванишевић је истакао да су Секретаријат и Министарство препознали значај одређених објеката у Суботици, међу којима је и Салаш ,,Звонко Богдан”.

,,Покрајински секретаријат за привреду и туризам је препознао све угоститељске објекте у Суботици и морам да нагласим да су сви угоститељски објекти у Суботици који су конкурисали код Секретаријата, добили средства. Управо зато можемо да говоримо о добрим резултатом у туризму”, рекао је Иванишевић, додавши да заједничка политика и синергија Републичке и Покрајинске владе, односно Министарства туризма и омладине и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, даје одличан резултат.

Иванишевић је истакао да се у првих пет месеци бележи пораст броја туриста на територији АП Војводине од преко девет одсто у односу на рекордну 2023. годину.

,,Не смемо заборавити заједничко улагање Министарства туризма и омладине, Покрајинске владе и Града Суботица на завршетку аква парка на Палићу који је овог лета допринео повећању туризма на Палићу”, рекао је секретар и најавио заједнички састанак у наредних месец дана ресорног Министарства и Секретаријата око заједничких активности и пројеката.

Министарство туризма и омладине у континуитету предано ради на унапређењу области туризма и на развоју инфраструктуре која је посебно приближила туристе Војводини.

Министар Мемић је истакао да је данас уприличена посета како салашу ,,Звонко Богдан”, тако и сеоско туристичком домаћинству ,,Биосистем” у Кули.

,,Јавним позивом за подстицај сеоским домаћинствима и руралном туризму, Министарство је хтело да мотивише све људе са простора Војводине и из целе Србије да се баве руралним туризмом. У Војводини имамо 86 новопријављених у наш централни информациони систем. Наш циљ је да мотивишемо оне који су били у црној зони, и додатно мотивишемо оне који желе да се баве руралним туризмом, а за ову намену је опредељено 150 милиона динара”, рекао је ресорни министар.

Секретар Иванишевић, министар Мемић, и државни секретар Кандић, обишли су овај салаш, његове објекте, смештајне капацитете и пратећу понуду овог комплекса.

Туристички потенцијали Суботице, међу којима су вински и салашарски туризам, умногоме доприносе актуелном повећању броја туриста на територији АП Војводине, уз подршку пажљиво креираних подстицајних мера Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и ресорног министарства.