Са директором Туристичке организације Житиште о манифестационом туризму и предстојећим пројектима на локалу

Нови Сад, 2. јул 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и директор Туристичке организације Општине Житиште, Митар Шаренац, разговарали су о предстојећим пројектима и плановима на локалу, у сарадњи са локалном самоуправом, ресорним институцијама и цивилним сектором, а у сусрет манифестацијама и фестивалима у овој средњобанатској општини.

На територији Општине Житиште су тренутно у току три пројекта, као и активности на организацији овогодишње, пете по реду, манифестације ,,Бегејска регата”, која се одржава сваког августа месеца, а ове године почиње 8. августа. Пловидбом Бегејом кроз насеља Нови Итебеј, Српски Итебеј, Торак и Житиште у дужини од око 15 километара, учесници регате указују на значај очувања животне средине, промовишу наутички туризам и остварују контакте.

Секретар Иванишевић је и овога пута истакао да Секретаријат сверсдно подржава манифестациони туризам и напоре организатора да се што више манифестација и фестивала одржи у Војводини, јер су они такође један од највећих генератора туристичких посета, а уз поштовање свих актуелних мера Кризног штаба.