Прва дигитална платформа женског бизниса у Србији и региону представљена и у Суботици

Прва дигитална платформа женског бизниса у Србији и региону, чију је израду подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам, представљена је данас и у Суботици. Платформа „ОснаЖене” представља место целовите подршке развоја које окупља предузетнице из целог региона које су се одлучиле за предузетнички пут.

Учесницима промоције обратио се покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, а платформу је представила пословни консултант у „Core International” и оснивач академије женског предузетништва, као и аутор платформе, др Индира Попадић.

Иванишевић је истакао да је кључна подршка Секретаријата предузетницама, као и првој академији женског предузетништва и овој Платформи, која данас окупља преко 1500 чланица, јер је ово прва платформа тог типа у земљи и региону, те да предњачимо у односу на регион, као и да та чињеница не умањује настојања да прихватимо и друге идеје из окружења које могу да помогну унапређењу и даљем развоју женског предузетништва и привреде уопште у АП Војводини.

Иванишевић је истакао да је циљ свих нас да регион напредује и да Србија покаже да је њено место у будућности, стога је промоција ове платформе веома важна како би се жене што боље повезале на пољу предузетништва.

,,Пратећи светске трендове смо увидели колико је важно умрежавање, повезивање, заједнички наступ на нашем, као и на иностраним тржиштима и управо је подршка Секретаријата у погледу ове иницијативе важна. Познато је да смо у претходне две године преко 20 милиона динара уложили у директну помоћ женском предузетништву, организовали предузетничку академију и блокчејн караван, а све са циљем да се наше привреднице што боље упознају са трендовима на тржишту да би свој производ могле боље да продају и пласирају”, истакао је покрајински секретар Иванишевић.

Иванишевић је најавио расписивање новог конкурса за подршку женском предузетништву у текућој години, и то већ 2. фебруара, у укупном износу од 10 милиона динара.

Према речима ауторке, Платформа има за циљ да женама које желе да се одваже на сопствени бизнис, пружи адекватну и стручну подршку, мотивацију и инспирацију за раст и развој пословања, попут својеврсног генератора развоја женског предузетништва. Новој дигиталној платформи се може приступити путем линка www.osnazene.com.

Платформа је резултат успешно спроведене стартап академије женског предузетништва под покровитељством Секретаријата, а њени бенефити јесу повезивање, приступ широком спектру едукација, укључујући и онлајн курсеве, вебинаре, радионице и остали образовни садржаји, те подршка која је неопходна за успешну пословну климу.

Сама база платформе „ОснаЖене” садржи профиле инспиративних женских бизниса, пружајући простор за представљање њихових производа и услуга, наглашавајући сопствене примере добре, али и лоше праксе, знање, ресурсе и искуства, како би помогле другима.

Данашњи гости и учесници својим доприносом пружају подршку овом опсежном пројекту како би се Платформа проширила у осам земаља у региону и како би се остварили максимални резултати.

Поред тога, промовисана је и прва налепница, креирана као вид подршке женама у предузетништву, која ће се наћи на сваком објекату у покрајини који води женa.