Потписан споразум о сарадњи између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам Новосадског сајма АД: о заједничкој организацији пет кључних сајамских приредби

Данас је на Новосадском сајму потписан споразум о сарадњи за наставак сарадње на заједничким активностима у 2024. години између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Новосадског сајма АД.

Споразум су потписали покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић и генерални директор Новосадског сајма, Никола Ловрић.

Према одредбама овог споразума, Сајам ће у сарадњи са Секретаријатом, а у домену ресора и надлежности Секретаријата, организовати Међународни пољопривредни сајам, Међународни сајам туризма, као и друге регионално привредне и специјализоване сајамске манифестације које ће на једном месту окупити микро, мале и средње привреднике и предузетнике са територије АП Војводине, као и институције које пружају подршку унапређењу пословања тим привредним субјектима.

,,Када говоримо о одржавању најбољих, најквалитетнијих и најсадржајнијих сајамских изложбених манифестација на територији АП Војводине, говоримо о једном месту – Новосадском сајму. И без предметног споразума, Секретаријат би био део свих манифестација. Заједнички план је да организујемо најмање пет манифестација у току 2024. године, односно Пољопривредни сајам, Сајам туризма, Бизнис приче, Данe пива и по први пут, а у сарадњи са студентима Новосадског универзитета, са младим предузетницима направићемо сајам будућности, омладинског предузетништва и иновација“, рекао је Иванишевић, додавши да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам настојати да подржи и организује манифестације искључиво у сарадњи са Сајмом.

Сарадња између Секретаријата и Сајма ће, као и претходних година, подразумевати организацију и реализацију сајамских манифестација, али и осталих догађаја, односно привредних, туристичких манифестација од националног и регионалног значаја, међународног карактера, као и манифестација и у ресору запошљавања, електронских комуникација и занатства.

,,Година пред нама је изазовна за све нас, пре свега зато што је Новосадски сајам, као друштвено одговорна фирма схватио да сваку приредбу од сада па до 2027. године, би требало подредити одржавању ,,Експо 2027“. Све приредбе морају бити на високом нивоу, да гости осете гостољубивост, те препоруче да овде вреди доћи, да имамо капацитете, ресурсе, потенцијал, да смо људи широког срца, људи који желе да сарађују, да буду добри домаћини, у друштву најбољих“, закључио је Ловрић.