Постављена прва у низу налепница ,,Овај бизнис води жена“: подршка предузетницама и кроз визуелни идентитет

Након успешног представљања прве дигиталне платформе женског бизниса у Србији и региону, чију је израду подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам, платформа је заживела и под препознатљивим називом ,,ОснаЖене” и представља место целовите подршке развоја које окупља предузетнице из целог региона које су се одлучиле за предузетнички пут.

Део ове кампање намењене подршци женама јесте и прва налепница посебно осмишљена као вид подршке женама у предузетништву, која ће се наћи на сваком објекту који води женa на територији АП Војводине.

Тим поводом је данас симболично залепљена прва у низу налепница на објекат пословнице коју воду жена предузетница и то од стране помоћника покрајинског секретара за привреду и туризам, Маријане Четојевић.

,,Жене предузетнице су на првом месту нечије ћерке, сестре, супруге, мајке. Оне примарно потражују мир и стабилност у држави у којој, увек бринући за будућност своје породице, креирају свој бизнис. Улога Покрајинског секретаријата за привреду и туризам је да им кроз субвенционисане јавне конкурсе и путем иновативне дигиталне платформе www.osnazena.com обезбедимо, да и на штиклама трче са вуковима“, истакла је Четојевић.

Налепница је постављена на видљиво место модног излога ,,Lagami” власнице Светлане Просенице, која се бави дизајном и производњом домаће женске конфекције у Улици Жарка Зрењанина 8 у Новом Саду.

Према речима др Индире Попадић, стручног консултантна и аутора платформе, платформа је заправо настала након успешно спроведене стартап академије женског предузетништва под покровитељством Секретаријата за привреду. Указала је да су њени бенефити повезивање, приступ широком спектру едукација, укључујући и онлајн курсеве, вебинаре, радионице и остали образовни садржаји, те подршка која је неопходна за успешну пословну климу.

Она истиче да је тржиште мало, те да је неопходно да се предузетнице међусобно повезују.

База платформе „ОснаЖене” садржи профиле инспиративних женских бизниса, пружајући простор за представљање њихових производа и услуга, наглашавајући сопствене примере добре, али и лоше праксе, знање, ресурсе и искуства, како би помогле другима.