Покрајински секретар др Иванишевић посетио општину Оџаци: неопходно заједничко улагање у инфраструктурне пројекте и туристичке манифестације

Оџаци, 30. април 2021. – Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на челу са покрајинским секретаром, др ненадом Иванишевићем, боравила је јуче у радној посети општини Оџаци.

Приликом сусрета са председником Општине, Гораном Николићем, и сарадницима, повела се дискусија око актуелних капиталних и текућих пројеката ове западнобачке општине, почев од комуналне инфраструктуре, привреде, предузетништва, па све до туризма и манифестација својствених овој локалној самоуправи, са циљем унапређења постојеће сарадње и дефинисања корака у даљој сарадњи у наредном периоду.

Председник општине је делегацију Секретаријата упознао са туристичким потенцијалима Оџака, како природним, тако и културно-уметничким манифестацијама које ће Општина са ресорним Секретаријатом заједнички градити у наредним годинама.

Секретар Иванишевић је рекао да је истинско задовољство бити у општини која има амбициозне планове, који су, притом, утемељени на финансијској подршци.

,,Оцаци су у претходном четворогодишњем периоду били корисници преко 28 милиона динара буџетских средстава Секретаријата. Сматрамо да постоји још простора за сарадњу јер је мање био заступљен туризам, док је највише средстава било усмерено на област запошљавања. Идеја јесте да подржимо аутентичне локалне манифестације. То је и део приче ,,Најбоље из Војводине“, јер би свакако враћање душе тамбурице у Дероње било нешто што може да понесе ову ознаку квалитета“, рекао је Иванишевић.

Он је овом приликом обишао и привредне капацитете општине Оџаци. Уприличена је посета штампарији ,,POINT“ д.о.о. из Оџака, као једном од примера добре праксе и успешног пословања.