Најављен конкурс за подршку старим и уметничким занатима на територији АП Војводине

Покрајински секретаријат за привреду и туризам преко јавног конкурса, који ће бити расписан у понедељак, 5. августа, додељује бесповратна средстава за унапређење и очување производње на традиционалaн начин, а која је карактеристична за уметнички и стари занат, у циљу повећања конкурентности и развоја предузетништва у АП Војводини.

Покрајински секретар др Ненад Иванишевић представио је појединости и значај подршке коју Секретаријат пружа занатлијама, истакавши да су средства по конкурсу намењена за набавку опреме или репроматеријала.

,,Ресорни секретаријат ће ове године са три милиона динара подржати уметничке и старе занате. Кроз ову конкурсну меру пружамо континуирану подршку опстанку старих заната на територији АП Војводине“, рекао је Иванишевић и додао да је новина то што је конкурс за ове подстицаје отворен месец дана, до 5. септембра.

Секретар је појаснио да се субвенционисани износ одобрава у висини од најмање 100.000 до највише 250.000 динара за набавку опреме, док је опсег за репроматеријал од најмање 80.000 до највише 200.000 динара.

Право да конкуришу имају привредна друштва и предузетници у овој делатности са седиштем или регистрованом пословном јединицом на територији Војводине, који су уписани у регистар Агенције за привредне регистре најкасније до 30. децембра 2023. године и која су разврстана на микро или мала правна лица или као предузетници паушалци.