Иванишевић отворио Сајам запошљавања ,,Agro Job Fair“ на Пољопривредном факултету УНС-а: студенти, останите овде, радите у струци; послодавци, не штедите на њима

Данас је у холу Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду, уприличено свечано отварање првог Сајма запошљавања овог факултета, под називом ,,Agro Job Fair“, намењеног студентима завршних година студија, као и студентима постдипломских студија. Том приликом, Сајам је отворио покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

Организатори Сајма запошљавања јесу Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду и Центар за развој каријере.

Покрајински секретар Иванишевић је рекао да је овај Сајам веома важан са аспекта повезивања приведе, тржишта рада и сектора образовања.

,,Одлична иницијатива студената Пољопривредног факултета и драго мо је што је руководство факултета то подржало. Са стране Секретаријата који је једини надлежан за област запошљавања на територији АП Војводине, пружамо апсолутну подршку. Идеја оваквих сусрета привреде и будућих запослених јесте да се ови млади људи запосле и, пре свега, да остану у Србији, да раде у својој струци у својој земљи, да овде оснују породице. Можемо да сведочимо присуству преко четрдесет најзначајнијих компанија из области пољопривреде, односно привреде у сектору пољопривреде и сматрам да је оваква иницијатива добродошла“, рекао је Иванишевић, истакавши да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам и у будуће подржавати овакве манифестације запошљавања, и изразио наду да управо ,,Agro Job Fair“ постане традиционалан Сајам.

Окупљеним интересентима, студентима и постдипломцима, као и представницима компанија учесница Сајма запошљавања, обратио се и декан Пољопривредног факултета, Недељко Тица, је истакао да је мисија Пољопривредног факултета да знањем мењају свет око себе и када је у питању пољопривреда, те да такав концепт има смисла само ако се студенти по завршеним студијама запосле и стечена сазнања шире кроз редовно обављање својих активности.

,,Задовољни смо што наши студенти посао налазе на својим породичним газдинствима, а и зато што их проналазимо као запослена лица у бројним делатностима у којима они покушавају да пренесу искуства и знања стечена на Пољопривредном факултету. Пољопривредни факултет се овде појављује као послодавац. Он прима најбоље студенте који заврше студије, који имају могућност да раде на факултету, а ми смо и оснивачи четири привредна друштва у којима смо запослили око 90 младих људи у протекле две године који су завршили Пољопривредни факултет. На тај начин смо омогућили нашим студентима да након студија добију што пре посао и подржавамо њихову иницијативу да оваквим манифестацијама помогну остваривање тог циља“, навео је декан Тица.

Иванишевић и Тица су у пратњи професора и сaрадника, обишли излагаче, којих је преко четрдесет, што овај Сајам чини највећим сајмом намењеном запошљавању студената на Новосадском универзитету.

Одржана је и панел дискусија у свечаној сали Факултета, на којој је секретар Иванишевић говорио о програмским мерама за запошљавање које спроводи Покрајински секретаријат за привреду и туризам, као и о новинама у концептуализацији мера усмерених на преквалификацију и доквалификацију незапослених лица, али и оних који желе да стекну нова знања и вештине.

Учесници данашњег Сајма ,,Agro Job Fair“ имају прилику да се кроз директан контакт са представницима компанија и организација, као и са посетиоцима Сајма, боље упознају са делокругом рада учесника, критеријумима за запошљавање и профилима које компаније потражују, као и да прикупе све неопходне информације око разговора за посао, те које су вештине и знања потребне да би се успешно запослили у одређеној компанији, реализовали стручну праксу или да волонтирање.