Иванишевић на отварању Националне недеље моде у Новом Саду: манифестација промовише нашу земљу кроз лепоту и креативност

У Конгресном центру Мастер, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, обратио се присутнима уочи првог блока ревија манифестације ,,Serbia Fashion Week“, Националне недеље моде која дуги низ година повезује привреду, креативну индустрију, културу и туризам.

,,Покрајински секретаријат за привреду и туризам није имао дилему да ли је потребно подржати ову манифестацију, јер она промовише Србију кроз лепоту и кроз креативност. Посебно нам је драго што се ова манифестација одржава у Новом Саду, седишту српске креативности и ИТ индустрије, а присуство људи из преко 20 земаља на овој манифестацији даје на значају”, рекао је Иванишевић додавши да већина посетилаца наше земље пожели да се поново врати у Србију и АП Војводину.

Присутнима се обратила и председница Националне коморе за моду Србије, Светлана Хорват, организатор манифестације коју је подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам.

Национална комора за моду Србије јесте званични представник Србије у Европском одбору моде, и организатор ове манифестације.

,,Serbia Fashion Week“ је дугогодишњи пројекат који утиче на економски развој и прилика је за следећу генерацију дизајнера моде, као и аксесоара и текстила.

Према речима организатора, нова талентована генерација ће бити битна за будућа отварања нових радних места као и за економски развој земље.

Ова манифестација на својеврстан начин омогућује нашој земљи интернационални идентитет како као културног центра, тако и центра промоције српске моде, текстилне индустрије, производње и туристичког сектора.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је доделио Националној комори за моду и ознаку квалитета ,, Најбоље из Војводине” у 2022. години управо за манифестацију ,,Serbia Fashion Week“, као симбол квалитета манифестације.

Манифестацију је подржао и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.