Заменик мр Павле Почуч посетио друштвено одговорно предузеће ,,PopArt Studio“ д.о.о. из Новог Сада

 

Нови Сад, 16. мај 2017. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, посетио је изузетно успешно и социјално одговорно предузеће ,,PopArt Studio“ д.о.о. у Новом Саду. Почуч је овом приликом истакао да је задовољство имати увид у полсовање предузећа које поред пословних резултата, отвара и нова радна места, истичући се у друштвено одговорном пословању.

Млади успешни менаџер овог предузећа, Дејан Поповић, за само неколико година, успео је да упосли преко двадесет стручњака из области информационо-комуникационих технологија, потом из области креативне индустрије, веб дизајна и маркетинга.

Посебну пажњу приликом одабира нових младих људи посветио је маргинализованим и теже запошљивим категоријама становништва.

Поповић је и сам је, као особа са инвалидитетом, спознао значење спутаности и немогућности да оствари циљеве, што га је додатно мотивисало да се одважи на самосталан пословни подухват.

У оквиру сусрета, представљене су активне мере Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам које пружају подршку социјалном предузетништву и предузетницима за започињање новог бизниса, у оквиру подстицаја за самозапошљавање.