Заменик мр Павле Почуч о подстицајима у предузетништву на стручном скупу у оквиру пројекта ,,Креативна зона”

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, одржао је предавање на тему ,,Програми подстицаја развоја предузетништва и новог запошљавања у АП Војводини”. Тематска трибина одржана је у оквиру тродневног стручног окупљања око пројекта ,,Креативна зона” Удружења ,,Интерарт”, са циљем упознавања незапослених лица са могућностима покретања сопственог бизниса и програмима подстицаја за младе незапослене људе на територији Војводине.

Акценат предаваља мр Почуча стављен је на свеукупне моделе запошљавања и програмске линије подстицаја од стране Покрајинске владе и ресорног Секретаријата. 

Овом приликом је представљен акциони план активне политике запошљавања, као и конкретне мере које спроводи Секретаријат као целисходну подршку незапосленим лицима као и онима који желе да унапреде своје пословање.

У интерактивној комуникацији, присутнима су дате смернице и препоруке како да покрену сопствени бизнис и које врсте подршке имају на располагању, попут едукација, субвенције, кредитне линије, и слично.