АП Војводина на свом Павиљону на 43. Међународном сајму туризма у Београду: одржано свечано отварање у хали 1 Београдског сајма

У хали 1 Београдског сајма, данас, првог дана 43. Међународног сајма туризма, уприличено свечано је свечано отварање Павиљона АП Војводине, тачније Павиљона Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Гаранцијског фонда Војводине.

Секретаријат и Гаранцијски фонд први пут се представљају на свом изложбеном простору на 43. Међународном сајму туризма у Београду који се одржава од 24. до 27. марта.

У оквиру 100 квадратних метара у хали 1 Београдског сајма у току четири дана Међународног сајма туризма биће организоване веома занимљиве презентације.

Данас, односно првог дана, целодневни програм је посвећен носиоцима ознаке квалитета ,,Најбоље из Војводине”, у оквиру кога се представља 18 корисника ознаке, којима је иста додељена по прошлогодишњем конкурсу.

Потом, у петак, 25. марта, гост-домаћин штанда биће Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, а презентоваће фрушкогорске манастире и неговање вредности богатства различитости – мултикултуралност, културу националних заједница у Војводини.

У суботу ће се на Павиљону представљати спортско- рекреативни туризам на Фрушкој гори и манифестација ,,Tour de Fruška” која је намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште.

Последњег дана Београдског сајма туризма, у недељу 27.03.2022. године, на Павиљону Војводине ће се представити предузетници и они који се баве старим и уметничким занатима и произвођачи традиционалне хране и пића у Војводини.

Први пут се на Павиљону Војводине представља и Република Ангола, као почасни гост и учесник, с обзиром да је Покрајинска влада недавно са провинцијом Бенго потписала Писмо о намерама о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње.

Отварајући Павиљон, покрајински секретар Иванишевић је истакао да ће се у наредна четири дана Војводина представити у најбољем светлу великом аудиторијуму Београда, али и Србије и региона.

,,Идеја је била да представимо Војводину на начин на који је представљена на ,,Expo 2020 Dubai”, као најразвијенију регију Републике Србије која предњачи у ИТ сектору и дигиталној пољопривреди, али почиње да предњачи и у туризму. Привредни показатељи чак показују да је почетак ове године бољи од истог периода 2019. године. Данас и у наредна четири дана Павиљон Војводине изгледа онако како би требало да изгледа, где се представља оно најбоље из Војводине”, рекао је Иванишевић додавши да сам Павиљон осликава Војводину, где се служи најбоља храна, вина, чују звуци тамбурице, а госте дочекују домаћини са великим осмехом на лицу.

На данашњем отварању присутнима су се обратили и директор Гаранцијског фонда Ђорђе Раковић и Њ.Е. Амбасадор Анголе Алсинo душ Презереша Изате Франсишкo да Консеисао.