Заменик мр Павле Почуч на ,,Пландиштанском сајму привреде, пољопривреде и туризма 2018.“

Пландиште, 27. април 2018. – У општини Пландиште се данас одржава ,,Пландиштански сајам привреде, пољопривреде и туризма 2018”, у организацији Удружења за туристичку промоцију општине Пландиште ,,Пландијум”. На овогодишњем сајму, поред домаћих излагача, учествоваће и излагачи из Данске, Аустрије, Италије, Словеније, Македоније, Румуније и Републике Српске.

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, присуствовао је отварању Сајма, а потом учествовао на панелу и говорио о програмима подршке и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам намењених социјалном предузетништву и социјалној економији. 

У оквиру панел дискусије, заменик Почуч је представио концепт социјалне економије у АП Војводини, тренутно стање у овој области, потенцијале и активне мере подршке које спроводи Покрајинска влада и ресорни Секретаријат за привреду и туризам.

Посебан акценат у презентацији стављен је на социјално агропредузетниство у АП Војводини при чему је заменик упознао присутне са истраживањем које је спровео у периоду од 2017. године, а које представља одржив друштвено економски модел који подстиче запошљавање рањивих социјалних категорија у руралним срединама.