Zamenik Pavle Počuč o turističkim potencijalima Vojvodine na V Dunavskom biznis forumu

Drugi dan Dunavskog biznis foruma održan je juče u Novom Sadu, a u okviru prvog panela posvećenog turizmu i kulturi koji je održan u prostorijama Privredne komore Vojvodine, prisutnima se obratio zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč.

 

„Prepoznali smo Dunav kao najznačajniji atribut turističke promocije Vojvodine i Srbije i kao ogroman drustveno ekonomski potencijal. Ipak, krajnje je vreme preći sa reči na dela i ovaj fantastičan resurs iskoristiti u svim segmentima, a posebno u turizmu kao navitalnijoj i sve profitabilnijoj privednoj grani. Plavom magistralom nam godišnje dolazi preko 100.000 turista, sa tendencijom porasta, što svakako ohrabruje, motiviše, ali i obavezuje na konkretne akcione planove na polju ulaganja u turističku ponudu, širom sliva Dunava u svih 22 opštine i 11 okruga“, istakao je mr Počuč.

 

On je naveo i da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam poseban akcenat usmerio na podršku projektima vezanim za Dunav, te da se u narednom periodu očekuje značajan napredak i veća iskorisćenost svih prednosti koje pruža reka Dunav.

 

 

 

 

Ovogodišnji forum okuplja oko 2.000 učesnika iz 14 zemalja Podunavskog regiona, a planira se uvođenje ovog događaja u zvaničan kalendar Evropske komisije. Akcenat Foruma je na promociji ekonomskih mogućnosti i potencijala Vojvodine, stoga je značajan faktor povezivanja u regionu, i da ima i edukativni karakter, jer će na panelima učestvovati i studenti Novosadskog univerziteta.