Zamenik mr Pavle Počuč učesnik prvog sajma posvećenog osobama sa invaliditetom i socijalnom preduzetništvu ,,Grad humanosti” u Novom Sadu

 

Novi Sad, 3. decembar 2018. – Povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom – u Novom Sadu je održan prvi Sajam pod nazivom ,,Grad humanosti”, u okviru koga je predstavljeno desetak udruženja građana, koji u okviru svojih delatnosti tradicionalno poružaju pomoć osobama sa invaliditetom. Na Sajmu su izloženi i prodavani proizvodi ovih udruženja, pretežno rukotvorine od prirodnih ili, pak, reciklažnih materijala, a sav prihod od prodaje je namenjen u humanitarne svrhe.

Prvi „Grad humanosti” upriličen je u organizaciji Udruženja građana „Čepom do osmeha”, sa ciljem da se učvrsti saradnja među udruženjima, te ponude odgovori na pitanja kako osnovati i voditi socijalno preduzeće i društveno-odgovorno poslovanje.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, je ovom prilikom istakao, kao učesnik panela na ovom Sajmu, da je Pokrajinska vlada, kao jedan od prioriteta, definisala mere podrške osobama sa invaliditetom, dodavši da se kroz Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad, u kontinuitetu vrši višestruka i svestrana obuka, prekvalifikacija, dokvalifikacija osoba sa invaliditetom, kako bi lakše pronašli posao.

Posetioci ovog Sajma su imali priliku da se upoznaju sa radom i predstavnicima svakog od udurženja učesnika, ali i da sami budu deo interaktivnih aktivnosti koje afirmišu društveno-odgovorno ponašanje.