Zajednički nastup proizvođača vina i hrane iz Vojvodine na 10. Međunarodnom sajmu vina u Beogradu

Beograd, 21. februar 2019. – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam organizovao je i ove godine nastup vojvođanskih vinara i proizvođača prehrambenih proizvoda na  10. Međunarodnom sajmu vina – Beowine, koji se održava u Beogradu  od 21. do 24. februara 2019. godine, u sklopu 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Štand Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam okupio je čak 25 vinarija i šest proizvođača hrane sa teritorije AP Vojvodine, kojima je Sekretarijat omogućio učešće na ovogodišnjem sajmu u Beogradu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je zajednički izložbeni prostor u hali 3 Beogradskog sajma, obrativši se izlagačima i okupljenim posetiocima u svojstvu domaćina.

,,Pored toga što je vinski geografski region, Vojvodina postaje prepoznatljiva na mapi vinskih regiona sveta. Naša vina dobijaju na kvalitetu, a tome svedoči sve više osvojenih prestižnih priznanja. To pokazuje i tražnja za ovim vinima, ali i sam rast cena vojvođanskih vina na domaćem i svetskom tržištu“, rekao je Đoković.

Zajedničko nastupanje vinara i proizvođača hrane na štandu koji predstavlja Vojvodinu u malom, predstavlja svojevrsnan profil, strukturu, te vinsku i gastronomsku kulturu koja karakteriše podneblje Vojvodine.