Vojvođanski privrednici i ove godine nastupali u Poreču

Novi Sad, 29. februar 2016. – Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, nastupio je i ove godine na 31. Međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam «PROMOHOTEL POREČ 2016», koji se i ove godine održava u Poreču krajem februara.  Nastup na ovom sajmu realizuovan je u skladu sa Protokolom o saradnji AP Vojvodine i Istre iz 2006. godine. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, sa saradnicima iz Sekretarijata, razgovarao je sa istarskim zvaničnicima, predstavnicima privrede, kao i predsedncicima privrednih komora Istarske županije.

Na zajedničkom štandu predstavilo se 14 izlagača iz Vojvodine i to kompanije čiji su proizvodi nosioci znaka ,,Najbolje iz Vojvodine“ zainteresovani za dobijanje znaka, potom proizvodi sa geografskim poreklom, izvoznici i potencijalni izvoznici iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, udruženja čiji su proizvodi nagrađivani na sajmovima, kao i Turistička organizacija Vojvodine.

Krajem prošle nedelje obeležen je i poseban dan na štandu Vojvodine, obeležavan kao ,,Dan Vojvodine“, kada je javnosti predstavljen projekat ,,Bogatstvo različitosti“, a posetiocima i medijima je predstavljena muzička, folklorna i gastronomska raznovrsnost pokrajine.

Istog dana, održana je  Konferencija za medije na kojoj je domaćin, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, razgovarao sa predstavnicima medija i predstavio značaj i pojedinosti pomenutog projekta, kao i politike Sekretarijata u pogledu sajamskih manifestacija i privrednih kretanja u oblasti turizma kao rastuće privredne grane u Srbiji.

Na konferenciji su učestvovali i zamenica gradonačelnika Nadja Štifanić Dobrilović, načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić i direktor Županijske komore Pula Damir Sirotić. Upriličen je i zvaničan susret predstavnika AP Vojvodine sa gradonačelnikom grada Poreča Edijem Štifanićem.