Заменик Павле Почуч о туристичким потенцијалима Војводине на V Дунавском бизнис форуму

Други дан Дунавског бизнис форума одржан је јуче у Новом Саду, а у оквиру првог панела посвећеног туризму и култури који је одржан у просторијама Привредне коморе Војводине, присутнима се обратио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч.

 

„Препознали смо Дунав као најзначајнији атрибут туристичке промоције Војводине и Србије и као огроман друствено економски потенцијал. Ипак, крајње је време прећи са речи на дела и овај фантастичан ресурс искористити у свим сегментима, а посебно у туризму као навиталнијој и све профитабилнијој приведној грани. Плавом магистралом нам годишње долази преко 100.000 туриста, са тенденцијом пораста, што свакако охрабрује, мотивише, али и обавезује на конкретне акционе планове на пољу улагања у туристичку понуду, широм слива Дунава у свих 22 општине и 11 округа“, истакао је мр Почуч.

 

Он је навео и да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам посебан акценат усмерио на подршку пројектима везаним за Дунав, те да се у наредном периоду очекује значајан напредак и већа искорисћеност свих предности које пружа река Дунав.

 

 

 

Овогодишњи форум окупља око 2.000 учесника из 14 земаља Подунавског региона, а планира се увођење овог догађаја у званичан календар Европске комисије. Акценат Форума је на промоцији економских могућности и потенцијала Војводине, стога је значајан фактор повезивања у региону, и да има и едукативни карактер, јер ће на панелима учествовати и студенти Новосадског универзитета.