Sekretar Ivanišević na stručnom skupu „Turistički susreti“ u Kikindi: okupljanje i umrežavanje turističkih poslenika iz Vojvodine

  

Kikinda, 16. jul 2021. – Turistička organizacija Kikinde, uz podršku Grada Kikinda, organizator je i domaćin „Turističkih susreta“, četvorodnevnog stručnog susreta predstavnika sedam turističkih organizacija i drugih turističkih poslenika sa teritorije AP Vojvodine. Ovi stručni susreti predstavljaju priliku da domaćin, TO Kikinda, svojim saradnicima predstavi celokupnu turističku ponudu Grada i nekoliko okolnih pripadajućih naseljenih mesta. 

Cilj organizovanja turističkih susreta jeste intenziviranje saradnje među lokalnim turističkim organizacijama i turističkim poslenicima, te efikasnije umrežavanje kako bi se što bolje predstavio jedinstven turistički brend – Vojvodina – na domaćem i svetskim turističkim tržištima.

Ovaj stručni skup, turistička okupljanja, održava se do nedelje, 18. jula.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, bio je gost sinoćnjeg okupljanja, te je prilikom obraćanja učesnicima i gostima iskazao zadovoljstvo što najmlađa turistička organizacija veoma dobro radi svoj posao i da se na primeru Turističke organizacije Kikinda vidi da turizam čine ljudi, kao najdragoceniji resurs.

Ivanišević je ukazao i na činjenicu da je Sekretarijat uložio više od 100 miliona dinara u podizanje turističke infrastrukture u Vojvodini.

,,To očigledno daje rezultate, jer se dobri poslovni rezultati ne mogu očekivati bez relevatnih kapaciteta. Zadržaćemo taj trend kako bismo ojačali naše turističke potencijale i bili konkurentni državama koje imaju mora i u koje naši građani tradicionalno odlaze. Vikendi u Vojvodini i naš gastro turizam dobra su šansa da popunimo naše kapacitete. Želimo da objedinimo našu zaista bogatu ponudu“, rekao je Ivanišević, rekavši i da Sekretarijat namerava da utiče na jačanje verskog, vinskog, ciklo i drugih vidova turizma, karakterističnih za ovo podneblje.

,,Drago mi je da najmlađa turistička organizacija veoma dobro radi i da se i na njihovom primeru vidi da turizam čine ljudi. Vojvodina ima 33 turističke organizacije i svi se trudimo da zajedno promovišemo ono što naša Pokrajina nudi“, rekla je direktor Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, dodavši i podatak da je tokom prvih pet meseci ove godine u Vojvodini zabeležen porast broja turista od 44 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj noćenja uvećan za oko 48 odsto u odnosu na isti period u 2020. godini.

Inicijator i organizator ,,Turističkih susreta” je Turistička organizacija Grada Kikinda, a direktor Jasmina Milankov je ovom prilikom istakla da su ovi susreti izuzetna prilika za razmenu iskustava, ali i da se koncipira zajednička turistička ponuda svih turističkih organizacija na teritoriji Vojvodine. 

Učesnik susreta bio je i gradonačelnik Grada Kikinda, Nikola Lukač, koji je istakao da je zadovoljstvo i čast biti prvi u nečemu, te da je uveren da će Kikinda opravdati status dobrog domaćina turističkih poslenika Vojvodine. On je podsetio prisutne da je Kikinda prestonica ludaja i sova i grad koji može da se pohvali Suvačom, mamutom, ali i Simpozijumom i muzejom ,,Tera”.