Potpredsednik Ivan Đoković u Opštini Kanjiža o privrednim i turističkim potencijalima

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je danas Opštinu Kanjiža, gde sa predsednikom Opštine, Robertom Fejstamerom, razgovarao o opštinskim privrednim i turističkim mogućnostima, kao i o strateškim planovima i podsticajima koja Sekretarijat predviđa u okviru svog programa za narednu godinu.

Ovom prilikom, potpredsednik Đoković je, sa čelnicima Opštine Kanjiža, obišao pristan na reci Tisi, koji je izgrađen u okviru projekta „Uspostavljanje mađarsko–srpskih rečnih graničnih prelaza na Tisi – Across the Tisa“, potom štrand na Tisi i kamp „Tiski cvet”.

U okviru turističkog kompleksa kampa posetiocima su dostupni sadržaji, poput dečijeg igrališta, bazena, sportskih terena na pesku za odbojku i nožni tenis, bežični internet, a otvorene su i mogućnosti za aktivni turizam.

Potpredsednik Đoković je naveo da je cilj posete bio i lično sagledavanje potencijala opštine, te da se utvrdi kojim potencijalima raspolaže, u privrednom i turističkom smislu.

,,Potrebno je pronaći određen model, na koji način da se sredstva Sekretarijata za privredu i turizam pravilno usmere u Opštinu Kanjiža. Prioriteti koji se ovde izdvajaju su nova industrijska zona Horgoš, tačnije upotpunjavanje postojeće i izgradnja nove infrastrukture, podsticaji za privredu i preduzetništvo, startap programi za nove preduzetnike, a takođe i dalje uređenje štranda i okolnih sadržaja. Potrebno je pronaći i model za komercijalizaciju Banje Kanjiža, tačnije dogradnju velnes i spa potencijala, koji bi pomogli da se komercijalizuje ova, prevashodno zdravstvena ustanova“, rekao je Đoković.

U okviru posete Opštini Kanjiža, delegacija je obišla i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju ,,Banja Kanjiža“, u kojoj se trenutno održava lokalna manifestacija ,,Dečija nedelja“, a danas se mališani iz predškolskih i osnovnoškolskih ustanova Opštine Kanjiža u Banji druže sa predstavnicima lokalnih sportskih klubova koji ih upoznaju sa raznim vrstama sportova.