Potpredsednik Ivan Đoković sastao se sa predstavnicima Privredne komore Vojvodine i regionalnih privrednih komora

Na današnjem sastanku, učesnici su imali priliku da iznesu svoje stavove, predloge i zaključke, kao i probleme i prepreke sa kojima se suočavaju, kako bi se formirala zajednička strategija delovanja u narednom periodu.

,,Potrebno je uvesti praksu održavanja radnih sastanaka sa predstavnicima regionalnih privrednih komora i Privrednom komorom Vojvodine kako bi se razmatrale aktuelne teme, definisali strateški ciljevi i isti sprovodili, kako u komorama, tako i u okviru poslovnih procesa Sekretarijata. Veoma je važno zajednički ustanoviti modalitete promovisanja turističke privrede, regulisati sivu zonu i jasno definisati podsticajne mere, posebno u pogledu start-up kompanija i zapošljavanja.“, rekao je Đoković.

Potpredsednik Đoković je ovom prilikom ocenio da je celishodna razmena ideja, iskustava i informacija između regionalnih privrednih komora sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, te da je uključenje šire stručne javnosti u javne rasprave, ključno za definisanje podsticajnih mera koje će ići u prilog privrednom razvoju u Vojvodini.