Potpredsednik Ivan Đoković na otvaranju „Triglav osiguranja“ u Novom Sadu: Dolazak slovenačkog giganta potrvda da je kreiran novi poslovni ambijent u Vojvodini

Novi Sad, 14. jul 2017. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, prisustvovao je današnjem otvaranju novog regionalnog centra slovenačke kompanije „Triglav“, u Novom Sadu, koja je deo ,,Triglav International” grupe, jedne od vodećih osiguravajuće – finansijskih institucija u regionu. 

Potpredsednik Đoković je istakao da tržište osiguranja potvrđuje da je Srbija već deo Evrope, s obzirom da je čitav finansijski sektor, tačnije bankarstvo, tržište osiguranja i osugiravajuće kompanije, usklađen sa normama Evropske unije.

,,Finansijske veze osiguravajućih kuća sa svojim maticama potvrđuju da ne postoje barijere u tom pogledu. Sam dolazak ,,Triglav osiguranja“ u Novi Sad, potvrđuje da smo kao nova vlada kreirali poslovni ambijent koji privlači ne samo strane proizvodne kompanije, već i kompanije iz finansijskog i osiguravajućeg sektora. U ovom trenutku je neophodno da osiguramo imovinu, prevashodno poljoprivredu, potom poljoprivredne proizvode, mehanizaciju, imovinu kompanija, njihovu tehnologiju i opremu“, rekao je Đoković.

On je dodao da je dolazak ,,Triglav osiguranja“ u Vojvodinu, kompanije koja je peta po prihodima, po visini premije, potvrda da u AP Vojvodini postoji tržište i njegov potencijal, ali i dolazi do daljeg razvoja u pogledu investicija i povećanju aseta, odnosno imovine.

Poslovanje kompanije „Triglav osiguranje“ posvećeno je unapređenju kvaliteta usluga osiguranja imovine i lica, kao i obezbeđivanju pristupačnosti usluga građanima u lokalnim sredinama i lokalnim samoupravama u čitavoj Srbiji. Šireći mrežu korisnika usluga i pouzdanih partnera, ova društveno-odgovorna  kompanija uspostavlja visok nivo poslovanja u AP Vojvodini.

,,Triglav osiguranje“ je i generalni sponzor reprezentacije Srbije u košarci.