Potpredsednik Ivan Đoković na otvaranju kineskog trgovinskog centra u Kikindi – nova investicija NR Kine u Vojvodini

Kikinda, 20. jun 2017. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, učestvovao je danas na svečanom otvaranju novog trgovinskog centra ,,Asia Shopping Centre“ u Kikindi, nove investicije Narodne Republike Kine na teritoriji AP Vojvodine. Đoković je sa kineskim investitorima, predstavnicima Gradske uprave Kikinde i ambasade NR Kine u Republici Srbiji, presekao crvenu vrpcu koja označava početak novog poslovnog poduhvata na teritoriji ovog banatskog grada.

Kikindski novootvoreni kineski trgovinski centar jedan je od najvećih i se prostire na preko 3.000 kvadratnih metara, u čije je opremanje uloženo više od tri miliona evra. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Ambasade Kine u Srbiji, Pokrajinske Vlade, Gradske uprave Kikinda, kao i veliki broj privrednika.

Prilikom otvaranja, potpredsednik Ivan Đoković je istakao da je otvaranje ovog impozantnog trgovinskog centra u Kikindi rezultat odličnih odnosa domaćih i kineskih privrednika.

,,Ovo je jedan od projekata koji je realizovan, a postoji još mnogo koji bi uskoro trebalo da se privredu kraju. Vlasnik bi trebalo uskoro da objekat proširi, a samim tim zaposli još radnika. Kinezi su prepoznali Srbiju i Vojvodinu kao značajnog spoljnotrgovinskog partnera“, istakao je Đoković, dodavši da je ovaj investicioni poduhvat samo jedna u nizu investicija koja će doneti kapital i na taj način pomoći trgovinu i otvaranje novih radnih mesta u Vojvodini.

U novom kineskom trgovinskom centru trenutno je angažovano 30 radnika, a proširenjem kapaciteta biće uposleno još 20.