Ђоковић у посети компанији ,,Стил” из Зрењанина: Значајнији подстицаји за социјално одговорне компаније

 

Зрењанин, 11. јун 2018. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за производњу обуће „Стил” у Зрењанину. Приликом посете руководству и производњи, Ђоковић је истакао да је Секретаријат издвојио средства за подстицај социјално одговорним предузећима, тачније фирмама које запошљавају особе са инвалидитетом, као и фирмама које сарађују са удружењима социјално угрожених категорија у друштву.

Потпредседник Ђоковић је навео да је у надлежности Секретаријата и социјално предузетништво, те да су у претходном периоду овакве теме биле запостављене, а област социјалне економије недовољно подстицана.

,,Идеја нам је да подстичемо формирање нових предузећа којима ће бити циљ да запосле лица са инвалидитетом и даваћемо максимум финансијске и политичке подршке да се тој категорији људи омогући да достојанствено привређују и живе. Мој први утисак, када сам ушао на врата овог предузећа, био је да поред нас живе и пролазе људи које не примећујемо, а који поседују одличне капацитете, креативност и иновативност. Управо ови људи нам показују како би требало да се ради, дају нам пример како би требало да изгледа радна етика и радни морал”, навео је Ђоковић.

Он је додао да је у компанији ,,Стил” запослено 71 лице са инвалидитетом, који раде у пуном капацитету, док руководство на одговоран начин настоји да их укључи у радни процес као равноправне и помаже им да привређују и стварају.

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Стил” од укупно 98 радника, запошљава 71 особу са инвалидитетом.

Директор предузећа „Стил”, Александар Бурсић, члан је Савета за социјално предузетништво при Покрајинском секретаријату за привреду и туризам.