Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam uvodi besplatan kontakt centar za korisnike sredstava po konkursima

 

Novi Sad, 23. februar 2021. – U Pokrajinskoj vladi je danas održano svečano uručenje besplatnog telefonskog broja Pokrajinskoom sekretarijatu za privredu i turizam, tačnije usluge pod nazivom ,,Besplatan poziv“ koja se pruža putem javne telefonske mreže Telekoma Srbija uz upotrebu broja iz Plana numeracije (800).

Ovim je pri Sekretarijatu formiran kontakt centar besplatan za korisnike sredstava po konkursima Sekretarijata iz oblasti u nadležnosti Sekretarijata, tačnije  konkursima iz oblasti privrede, preduzetništva, turizma, rada i zapošljavanja.

Pokrajinskom sekretaru, dr Nenadu Ivaniševiću, broj je uručila direktorka Sektora za prodaju državnoj upravi i javnim preduzećima u Telekomu Srbija, Jelena Petrović, što označava početak saradnje, a samim korisnicima viši stepen informisanosti, kao i dostpunosti i transparentnosti u radu Sekretarijata.

Ivanišević ističe da je zamisao na kom počiva ova inicijativa i projekat da svi privredni subjekti koji posluju u domenima privrede i turizma, kao i u okviru sektora zapošljavanja, imaju na raspolaganju broj telefona koji mogu pozvati potpuno besplatno, te dobiti sve informacije ne samo vezane za konkurse, već i za sve druge oblasti iz nadležnosti Sekretarijata.

,,Pozivam privrednike da upravo taj kontakt centar koriste, jer je on formiran za njih. Ideja jeste da i u buduće Sekretarijat bude maksimalno transparentan, otvoren, a koji planira da narednom periodu ima i aplikaciju u okviru koje će se interaktivno moći učestvovati i na konkursima“, dodao je pokrajinski sekretar.

Jelena Petrović je naglasila da dodelom ovog broja sa Sekretarijatom počinje realizacija novog projekta.

,,Telekom Srbija je često posrednik u realizaciji projekata državne uprave i drago nam je da možemo da poboljšamo saradnju državne uprave i lokalnih privrednih subjekata. U ovom slučaju se radi o otvaranju novog kontakt centra koji će pospešiti rad Sekretarijata, a ujedno i rad malih privrednih subjekata koji će konkurisati za projekte koje Sekretarijat pokreće“, istakla je Petrović.

Sve relevantne informacije u vezi sa konkursima koje Sekretarijat planira da objavi početkom marta meseca tekuće godine, kao i u toku 2021. godine, biće dostupne, pored veb sajta i imejl adresa Sekretarijata i putem besplatnog kontakt centra (0800 021 027), koji će biti aktivan od ponedeljka, 1. marta 2021. godine, a koji će biti posebno istaknut u okviru tekstova javnih poziva.

Broj će zainteresovanima biti dostupan u toku radnog vremena Sekretarijata, u periodu između 8 i 16 časova, odnosno kako bude naznačeno u pojedinačnim tekstovima konkursa.