Otvoren četvrti Međunarodni festival posvećen argentinskom plesu ,,Novi Sad – tango grad”

 

Novi Sad, 25. avgust 2017. – Udruženje ,,Todo Tango” iz Novog Sada, ove godine organizuje četvrti Međunarodni festival ,,Novi Sad-Tango grad”, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Ambasade Argentine u Beogradu, kao i drugih organizacija i institucija, pri čemu će se u okviru četiri festivalska dana, od 24 do 27. avgusta, na više lokacija u gradu, slušati i plesati tradicionalni argentisnki tango, uz radionice i predavanja o ovom plesu, kao i prethodnih godina.

Upravo je četvrti Međunarodni festival ,,Novi Sad-Tango grad” deo je programa ,,Novi Sad 2021″.

Večeras je u novosadskoj Sinagogi održan koncert svetski poznatog ansambla ,,Beltango kvintet” iz Beograda, sa specijalnim gostima iz Argentine. Koncert je svečano otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković.

,,Ovu manifestaciju smo prepoznali i podržali jer ona potvrđuje da je Novi Sad zasluženo dobio prestižnu titulu evropskog grada kulture 2021. godine, a uz to potvrđuje i činjenicu da je Novi Sad evropska i svetska metropola koja ravnopravno razmenjuje sve kulturne obrasce sa državom poput Argentine”, istakao je Đoković, naglasivši da ova manifestacija pored romantične i senzualne dimenzije, opovrgava i predrasudu da su Vojvođani tihi, povučeni, spori, tačnije u Vojvođanima tinja strast, strast koju tango budi već čitavu deceniju.

U toku vikenda, u okviru manifestacije, tačnije u subotu koja će biti u znaku tangerose, na praktičnim radionicama, sa plesačima će raditi argentinski tango plesači Selva Mastroti i Marselo Ramer, dok će u večernjim satima, u plesnoj dvorani Hotela ,,Park”, biće održano centralno plesno veče ,,Gran milonga”.

Poslednjeg dana festicala, u nedelju, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave.