Konferencija za medije uoči 11. po redu manifestacije “Gospojina 2016” u Novom Bečeju

U prostorijama Info-centra Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, održana je konferencija za medije posvećena tradicionalnoj manifestaciji Velikogospojinski dani – “Gospojina 2016”, koja se održava u Novom Bečeju. Organizatori pres konferencije su opština Novi Bečej i Organizacioni odbor ove tradicionalne manifestacije. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, obraćajući se prisutnima, istakao je značaj regionalnih manifestacija i njihov udeo u turističkoj privredi Pokrajine.

Potpredsednik Đoković je naglasio da su Pokrajinska vlada i resorni pokrajinski sekretarijat prepoznali ovu manifestaciju kao jednu do najznačajnijih u Vojvodini.

„Reč je o manifestaciji sa višegodišnjom tradicijom koja okupi oko 200 hiljada posetilaca, mahom porodica. Raznovrsni sadržaji koji se odvijaju tokom manifestacije, poput takmičenja tamburaša, revije paradnih zaprega, kulturno-umetničkih sadržaja i gastronomske ponude, na najbolji mogući način opisuju našu pokrajinu“, rekao je potpredsednik Đoković i dodao da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u skladu sa mogućnostima, i ubuduće podržavati ovu manifestaciju.

Učesnici konferencije su i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, zamenik predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin, i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, Novica Blažin.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, istakla je da su Velikogospojinski dani prepoznati kao brend u AP Vojvodini, te da je reč o manifestaciji koja je od izuzetnog značaja kako za lokalnu zajednicu, tako i za okrug.

Tradicionalna manifestacija Velikogospojinski dani – “Gospojina 2016” i ove godine se održava u Novom Bečeju, u periodu od 26. do 28. avgusta, sa raznovrsnim programom, poput Poljofesta, Gospojinskog kotlića, etnobazara, takmičenja tamburaša i revije paradnih zaprega. Kao jedna od najvećih manifestacija u regionu, koja u Novi Bečej privuče više od 200.000 posetilaca svake godine, Gospojina tradicionalno pruža bogat program namenjen svim uzrastima.