Ivan Đoković na Evropskom molitvenom doručku u Briselu

 

Novi Sad, 5. decembar 2018. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković prisustvovao je na 21. Evropskom molitvenom doručku u Evropskom parlamentu u Briselu. Evropski molitveni doručak se smatra drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu, Sjedinjene Američke Države.

Učešće potpredsednika Đokovića je realizovano na poziv bivšeg premijera i ministra spoljnih poslova republike Slovenije, Alojza Peterlea, koji je trenutno član Evropskog parlamenta. Ovom veoma značajnom skupu prisustvovalo je preko 300 eminentnih zvanica iz evropskih, ali i institucija iz čitavog sveta.

U okviru agendom predviđenih aktivnosti, razmenjeni su stavovi i iskustva u  razgovorima sa predstavnicima evropskih institucija.  Đoković se ovom prilikom sastao sa Peterleom koji je i domaćin ovogodišnjeg Molitvenog doručka u Briselu, potom sa senatorom iz Savezne države Alabama, Bil Hajtauerom, kao i sa liderom Evropskog hrišćanskog političkog pokreta, Leom van Doesburgom.

Tokom svoje posete evropskim institucijama, tačnije Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji u Briselu, Đoković je prisustvovao i značajnom panelu na temu odnosa hrišćanstva i politike, odnosno političkih institucija, kao i na sednici 17. Generalne skupštine Evropskog hrišćanskog političkog pokreta.

Pored potpredsednika Đokovića, na prijemima su učestvovali i članovi Predsedništva Srpskog pokreta obnove Aleksandar Cvetković, Milan Urošević i Avro Osmajlić.

Potpredsednik Đoković je prisustvovao i svečanom prijemu, dan pred samu ceremoniju Molitvenog doručka, priređenu u zgradi Evropske komisije.