Потпредседник Иван Ђоковић на III Бизнис кафеу у Новом Саду под називом ,,Остати и успети“

Преузето са https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Најпопуларије дружење малих предузетника ,,Business Cаfé“, одржано је по трећи пут у Новом Саду, а јучерашњи сусрет носио је назив „Остати и успети“. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, поздравио је окупљене учеснике и пружио подршку таквом виду креативног, пословног окупљања, истакавши значај размене идеја и искустава, у циљу што боље организације пословања и креирања пословних идеја кроз предузетничку амбицију.

Преузето са https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Ђоковић је присутне упознао са свим активностима Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и нагласио да ће Секретаријат у наредном периоду акценат својих активности ставити на подстицај за младе предузетнике који имају између 25 и 40 година, као и на развој креативних делатности, попут ИТ сектора и дизајна. Позвао је све мале и средње предузетнике да се што боље информишу и максимално искористе све могућности које им Секретаријат нуди путем конкурса које расписује.

Сусрету младих предузетника присуствовали су и помоћник покрајинског секретара за област привреде, Бранислав Бандић, и помоћник за област туризма, мр сегреј Тамаш.

Преузето са https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Кључна порука ових сусрета у години предузетништва јесте да млади предузетници нису усамљени у свом пословању, те да, са истих полазних основа, упркос проблемима које неспорно морају да превазилазе, могућ је успех, што саговорници представљањем сопствених примера добре праксе и успешног пословања потврђују.

Управо је ,, Business Cаfé“ најпопуларнији вид окупљања малих предузетника у региону, који се у Србији организује више од три године, и то у Београду, Новом Саду и Нишу, док се у региону привредни сусрети организују у Хрватској, Црној Гори, Македонији и Босни и Херцеговини.

Преузето са https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

До сада је одржано преко стотину сусрета, у оквиру којих је размењено више од 250 успешних предузетничких прича, у присуству од око 10.000 учесника и гостију.

Партнери 3. ,,Business Cаfé“-а су Привредна комора Србије и портал Моја фирма.