Конференција за медије уочи 11. по реду манифестације “Госпојина 2016” у Новом Бечеју

 

У просторијама Инфо-центра Спортског и пословног центра „Војводина“, одржана је конференција за медије посвећена традиционалној манифестацији Великогоспојински дани – “Госпојина 2016”, која се одржава у Новом Бечеју. Организатори прес конференције су општина Нови Бечеј и Организациони одбор ове традиционалне манифестације. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, обраћајући се присутнима, истакао је значај регионалних манифестација и њихов удео у туристичкој привреди Покрајине.

Потпредседник Ђоковић је нагласио да су Покрајинска влада и ресорни покрајински секретаријат препознали ову манифестацију као једну до најзначајнијих у Војводини.

„Реч је о манифестацији са вишегодишњом традицијом која окупи око 200 хиљада посетилаца, махом породица. Разноврсни садржаји који се одвијају током манифестације, попут такмичења тамбураша, ревије парадних запрега, културно-уметничких садржаја и гастрономске понуде, на најбољи могући начин описују нашу покрајину“, рекао је потпредседник Ђоковић и додао да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у складу са могућностима, и убудуће подржавати ову манифестацију.

Учесници конференције су и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, заменик председника општине Нови Бечеј Бранко Свиленгаћин, и председник Организационог одбора ове манифестације, Новица Блажин.

Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, истакла је да су Великогоспојински дани препознати као бренд у АП Војводини, те да је реч о манифестацији која је од изузетног значаја како за локалну заједницу, тако и за округ.

Традиционална манифестација Великогоспојински дани – “Госпојина 2016” и ове године се одржава у Новом Бечеју, у периоду од 26. до 28. августа, са разноврсним програмом, попут Пољофеста, Госпојинског котлића, етнобазара, такмичења тамбураша и ревије парадних запрега. Као једна од највећих манифестација у региону, која у Нови Бечеј привуче више од 200.000 посетилаца сваке године, Госпојина традиционално пружа богат програм намењен свим узрастима.