Заједнички наступ произвођача вина и хране из Војводине на 10. Међународном сајму вина у Београду

Београд, 21. фебруар 2019. – Покрајински секретаријат за привреду и туризам организовао је и ове године наступ војвођанских винара и произвођача прехрамбених производа на  10. Међународном сајму вина – Beowine, који се одржава у Београду  од 21. до 24. фебруара 2019. године, у склопу 41. Међународног сајма туризма у Београду.

Штанд Покрајинског секретаријата за привреду и туризам окупио је чак 25 винарија и шест произвођача хране са територије АП Војводине, којима је Секретаријат омогућио учешће на овогодишњем сајму у Београду.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је заједнички изложбени простор у хали 3 Београдског сајма, обративши се излагачима и окупљеним посетиоцима у својству домаћина.

,,Поред тога што је вински географски регион, Војводина постаје препознатљива на мапи винских региона света. Наша вина добијају на квалитету, а томе сведочи све више освојених престижних признања. То показује и тражња за овим винима, али и сам раст цена војвођанских вина на домаћем и светском тржишту“, рекао је Ђоковић.

Заједничко наступање винара и произвођача хране на штанду који представља Војводину у малом, представља својеврснан профил, структуру, те винску и гастрономску културу која карактерише поднебље Војводине.