Унапређење пословања и маркетинга женског предузетништва међу кључним приоритетима у наредном периоду

Нови Сад, 25. јануар 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са представницама Удружења ,,Бизнис на штиклама“ и Удружењем ,,Трг предузетништва“ из Новог Сада, предузетницама окупљеним око заједничких пројеката, интереса и идеја, које за циљ имају унапређење и афирмативно промовисање женског предузетништва и значаја пословне и породичне жене данашњице, о чијој вредности сматрају да је неопходно говорити више и гласније.

Иако је реализација већине активности неизвесна, а услед актуелних превентивних мера у борби против ширења, предузетнице су веома активне приликом планирања трибина, конференција, манифестација и заједничких активности, те едукација у области предузетништва и стартап предузећа, са посебним освртом на важност промотивних активности зарад боље видљивости и доступности њиховог рада у размени знања и искустава.

Покрајински секретар Иванишевић је истакао појединости о раду Секретаријата, новим концептима подстицајних мера, те месту које би могле да заузму представнице женског предузетништва у свакодневном раду Секретаријата, уз својеврстан допринос. Он је позвао предузетнице да учествују у организационим активностима Секретаријата, који планира да у сарадњи са Новосадским сајмом организује Сајам предузетништва почетком маја месеца текуће године, у онлајн форми, путем неке од доступних платформи. У плану су и јесење манифестације посвећене привреди и предузетништву, у чијој ће организацији свакако учествовати и представнице женског предузетништва, о чему ће бити речи у наредном периоду.

Упутивши им позив за партнерство на поменутом пројекту, Иванишевић је најавио и потписивање протокола о сарадњи средином фебруара месеца са Удружењем ,,Бизнис на штиклама“, који ће симболично означити почетак новог вида сарадње са овим удружењем и његовим чланицама.

Он је најавио и формирање посебног радног тела, савета, при Покрајинском секретаријату за привреду и туризам, а које ће се активно и саветодавно бавити питањима у вези са женским предузетништвом, те тиме пружити додатну подршку и ,,ветар у леђа“ свим заинтересованим предузетницама и онима које то желе да постану, подстичући их на активно учешће на конкурсима Секретаријата чије се расписивање планира за крај фебруара, односно почетак марта месеца.

Председница Удружења ,,Бизнис на штиклама“, Софија Бајић, је овом приликом истакла да Клуб Бизнис на штиклама окупља предузетнице из Србије и целог региона пружајући им несебичну подршку приликом ступања у свет пословања, као и подршку за н даље напредовање и ширење бизниса.

Ово Удружење је и организатор веома значајне међународне стручне конференције Бизнис на штиклама, која је последњих година делом подржана и средствима из пројекта Женски бизнис ХАБ у оквиру Interreg IPA програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија, чији су партнер на пројекту, а који спроводе са водећим партнером Подузетничко-развојним центром опћине Ердут из Хрватске.

Састанку је присуствовала и Марија Радојчић из Удружења ,,Трг предузетништва“, носилац лиценце Бизнис кафеа за Војводину, власница фирме за брендирање и консалтинг са посебним акцентом на брендирање производа који настају у пољопривредним газдинствима и идејни творац манифестације Новосадски ноћни базар, која, сада већ традиционално, окупља велик број посетилаца на неким од најатрактивнијих локација у Новом Саду, окупљајући предузетнике, уметнике и мале произвођаче.