Студенти ЕСТИЕМ Нови Сад у склопу тродневне међународне конференције посетили Едукативни центар

 

У просторијама Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад одржана је конференција за медије поводом посете студената Европско удружење студената индустријског инжењерства и менаџмента „EСТИЕМ” – локалне групе Нови Сад овом образовном центру. Посета је организована као део тродневне међународне конференције која је данас почела у Новом Саду, а потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и директор Едукативног центра Ђурађ Милановић угостили су студенте и разговарали са њима о плановима и активностима којима подижу капацитете и међународни статус своје организације.

Потпредседник Ђоковић je рекао да су овакве и сличне конференције, које окупљају велик број младих, перспективних студената и будућих предузетника, веома значајне како за АП Војводину и Град Нови Сад, тако и за Едукативни центар, чији се програми креирају и прилагођавају потребама тржишта рада и предузетништва. Ефикасна сарадња овог центра са ресорним Секретаријатом резултира успешним спровођењем постојећих и планираних подстицајних мера креираних са сврхом афирмативне едукације и смањења стопе незапослености у Покрајини. „Поред бриге о незапосленима, важно је и да се и студенти по окончању образовања укључе у све процесе, јер је потребно да их постепено уведемо у радни живот, ослањајући се на креативне индустрије, иновације, савремена знања”, рекао је потпредседник Ђоковић.

Директор Едукативног центра, Ђурађ Милановић, подсетио је на то да је Едукативни центар основан због борбе против незапослености, као и на то да овај центар спроводи 40 обука годишње намењених особама без посла. Додао је и да се програми обука, преквалификација и доквалифкација конципирају на основу анализа и података о потребама које имају Национална служба за запошљавање и пословни партнери Центра.

Студенти Факултета техничких наука који студирају индустријско инжењерство и инжењерски менаџмент, а чију студентску организацију подржавају престижни међународни универзитети, на тродневној конференцији, која се одржава на неколико локација у Новом Саду, одржаваће радне групе и тренинге у којима учествује преко 300 студената из региона и ЕУ. Оваквим окупљањима студенти са 180 универзитета и из 31 земље света настоје да се удруже и повежу своје појединачне организације како би проширивали знања и размењивали искуства.