Секретар Иванишевић у посети Општини Бачка Паланка: окупимо се око стратешких пројеката

 

Бачка Паланка, 22. децембар 2020. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, са сарадницима, борави данас у радној посети Општини Бачка Паланка, приликом које се састао са председником Општине, и представницима општинске управе. Председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, и секретар Иванишевић, овом приликом су посетили компанију Browell d.o.o., Пашин-фарм д.о.о, као и компанију Дунавпревоз.

Разговори су текли у правцу представљања и дефинисања подстицајних мера Секретаријата и могућности за сарадњу, удруживање средстава, као и имплементацију и окупљање око пројеката, превасходно стратешких и инфраструктурних, од значаја за развој локалне самоуправе и свеукупан развој АП Војводине.

Покрајински секретар за привреду и туризам је истакао чињеницу да се концепти конкурса у предстојећој години, а који су предвиђени за почетак марта месеца, креирају, поред традиционалних административних метода и ,,ослушкивањем” привреде, привредника, туристичких посленика, те потреба локалних самоуправа.

Поред тога, једна од основних идеја Секретаријата за привреду и туризам јесте улагање средстава из буџета, који је Секретаријату повећан за значајних више од 60 одсто, и то у приоритетне, стратешке, кaпиталне пројекте локалних самоуправа, привредника, као и настојање да се спроведе ревитализација пројекта ,, Најбоље из Војводине”, који је давао посебан печат у виду ознаке порекла и квалитета војвођанским производима.

Секретар Иванишевић је истакао и напоре Општине Бачка Паланка да сопственим средствима већ годинама улаже у област електронских комуникација и многобројне кључне пројекте од значаја за локал, а који умногоме утичу на повећање квалитета живота становништва.

,,Циљ нам је да подржимо општине као што је Бачка Паланка, а то се односи и на телекомуникације, да се обједини све што је урађено на територији Општине, како би се повећала и безбедност и унапредили туристички потенцијали бесплатним коришћењем интернета. У наредној години ћемо више подржавати локалне самоуправе, у већој мери него што је то био случај до сада. Поред телекомуникација, привреде и туризма, средства ће се усмеравати ка туристичким организацијама, те ревитализацији значајних пројеката.  Локалним туристичким организацијама планирамо да определимо средства у домену дигиталног маркетинга и развоја инфраструктуре у складу са могућностима Секретаријата”, рекао је др Иванишевић.

Он је додао да се очекују инфо дани по расписивању конкурса, у локалним самоуправама, по окрузима, а у складу и са мерама превенције ширења заразних болести, услед актуелне кризе, када би се градовима и општинама, привредницима и туристичким радницима представили сви јавни конкурси, шта они представљају, њихов значај и начини конкурисања, како би се јавност што боље информисала о раду Секретаријата.

Секретаријат ће подржати и све делатности које генеришу запошљавање већег броја лица, док је једна од значајних новина подршка грађевинској индустрији путем субвенционисања репроматеријала, који је произведен на територији Републике Србије.